Top 10 SUV-uri pe care le poți cumpăra în 2022. Sunt cele mai bune variante de familie

Autor: Ionuț Vîlciu 13 oct. 2022 Știri auto

SUV-urile au acaparat piața auto, nu este loc de îndoială. Dacă te numeri printre cei care vor să achiziționeze un astfel de vehicul, acestea sunt cele mai bune variante ale anului 2022.

Aproape toți producătorii de autovehicule au în oferta lor cel puțin un SUV. Fie că vorbim aici de mașini accesibile, așa cum este Dacia, sau de producători de lux, precum Rolls-Royce, majoritatea au măcar un SUV în gama de modele. Aceste SUV-uri sunt populare din foarte multe motive, fie că este vorba de spațiul interior, de poziția înaltă la volan, de garda la sol mai mare sau de aspect, este un segment pe care lumea l-a îmbrățișat.

Această listă cuprinde o selecție cu ceea ce ar putea fi unele dintre cele mai bune variante care se găsesc în piața auto. De la Audi la Volvo, la variante mai accesibile precum Peugeot.

Audi Q5

Chiar dacă nu este cel mai ieftin SUV pe care banii îl pot cumpăra, Audi Q5 poate fi o mașină care să satisfacă multe dintre nevoile clienților. Tehnologia nu lipsește, calitatea este cea cu care ne-a obișnuit Audi de-a lungul anilor, iar opțiunile sunt diversificate. De asemenea, există nuanțe pentru toți, de la modelul de bază, la un hibrid plug-in, până la sportivul SQ5.

BMW X3

X3-ul este mezinul gamei de SUV-uri de la BMW. Acesta vine cu multe opțiuni de configurare, motoare de diferite litraje, fie benzină sau diesel, având chiar și o variantă M. Pentru cei ce vor mai multă eficiență există varianta hibrid, care poate parcurge circa 50 de kilometri în regim pur electric. De asemenea, există și o variantă complet electrică numită iX3.

Hyundai Tucson

Tucson este foarte ușor de recunoscut, cel puțin noua sa generație. Design-ul este unul futurist, destul de diferit față de ceea ce mai vedem prin piață. Chiar dacă nu mai este la fel de accesibil ca în trecut, Tucson oferă tehnologii noi și motoare eficiente, printre care și una hibridă.

Kia Sportage

Rămânem în tabăra coreenilor pentru a vă vorbi de fratele lui Tucson, anume Kia Sportage. Aspectul exterior, la fel ca Hyundai, poate că nu este pe gustul tuturor, având o abordare diferită. Este ceva subiectiv, dar nu putem nega lista de opționale și tehnologii pe care Sportage le oferă clienților săi. Kia oferă și un plug-in hybrid de 265 de cai putere, deci nu este o mașină slabă din acest punct de vedere.

Land Rover Discovery Sport

Chiar dacă nu este la fel de mare ca un Discovery normal, Discovery sport vine echipat cu 7 locuri în standard și este o mașină spațioasă. De asemenea, poate fi una dintre cele mai bune variante pentru cei care vor să mai iasă de pe asfalt din când în când. Pentru cei care vor doar să se bucure de spațiul generos, există și versiuni cu tracțiune față.

Mercedes-Benz GLB

GLB este urmașul de drept al lui GLK. Este un SUV compact cu forme pătrățoase și foarte practic. Chiar dacă nu are dimensiuni atât de mari, este oferit și cu 7 locuri. Cu toate acestea, adulții nu prea au loc pe cel de-al treilea rând de scaune, dar copiii da. Poate că nu este la fel de luxos ca alte modele mai scumpe din gama producătorului german, dar asta se reflectă și în preț. În definitiv, este unul dintre Mercedes-urile mai ieftine.

Peugeot 3008

Nu trebuie să cheltuiești bani mulți pentru a avea un SUV. Să luăm drept exemplu Peugeot 3008, o mașină care oferă destule la un preț accesibil. Design-ul este cel mai mare atu al său, la fel ca restul gamei Peugeot.

Poți avea fie un diesel, un benzinar sau chiar un plug-in hybrid. Există chiar două variante hibrid, una de 225 de cai și tracțiune față, cealaltă având 300 de cai putere și tracțiune integrală.

Skoda Kodiaq

Kodiaq este una dintre cele mai bune variante de pe piață. Mașina oferă spațiu din belșug, fiind posibilă configurarea chiar și cu 7 locuri. Kodiaq este frate de platformă cu Volkswagen Tiguan și chiar dacă nu este tocmai la nivelul fratelui din grup, are multe de oferit. Există și o versiune RS care are sub capotă un motor diesel de 2,0 litri cu o putere de 245 de cai.

Volkswagen Tiguan

Și Tiguanul se află pe această listă, că tot pomeneam de el mai înainte. Acest SUV este unul dintre cele mai populare în Europa. Echiparea de bază poate fi destul de sărăcăcioasă în materie de dotări. Pentru cei ce vor un model cu adevărat dotat există varianta sportivă R-Line. Spre deosebire de Skoda Kodiaq, pentru a beneficia de 7 locuri trebuie să vă uitați către un Tiguan Allspace.

Volvo XC40

SUV-ul suedez este probabil cel mai atractiv din întreaga gamă de SUV-uri de la Volvo. Aspectul său compact și formele musculoase îl fac să iasă în evidență. Interiorul este calitativ și oferă multe detalii practice precum coșuri pentru sacoșe, un coș de gunoi și spații mari de depozitare în uși. Există și o versiune complet electrică. Aceasta are 408 cai putere și poate reuși o autonomie de peste 400 de kilometri cu o singură încărcare.

Sursa: Motoring Research

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide