TOP 10 SUV-uri pe care să nu le cumperi. Aceste mașini nu își merită banii – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 sept. 2023 Știri auto

Ce căutăm atunci când vrem o mașină nouă? Vrem să fie fiabilă, spațioasă, confortabilă, un model care să ne satisfacă dorințele. Din acest motiv, acest top se axează pe 10 SUV-uri care nu merită cumpărate, din cauza problemelor de fiabilitate și de satisfacție din partea clienților.

SUV-urile sunt cea mai râvnită categorie în piața automobilelor noi. SUV-urile au reprezentat peste jumătate din vânzările de mașini noi în Europa, în prima jumătate a anului curent. Cota lor de piață a ajuns la 51%, față de 48%, cât a fost în aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului curent au fost livrate 3.37 milioane de SUV-uri, cu 23% mai multe decât în prima jumătate a anului trecut.

Dacă sunteți în căutarea unui nou SUV de familie, am alcătuit o listă cu 10 modele care ar trebui evitate, conform informațiilor oferite de Car Help Corner. Lista a fost alcătuită pe baza statisticilor înregistrate, impresiilor proprietarilor și din expertiza oferită de mecanici.

10. Infiniti QX50

Cel mai mic și mai accesibil SUV al producătorului japonez dar, la fel ca restul gamei, nu mai este foarte competitiv, în comparație cu rivalii săi, ce dispun de tehnologii mai noi. QX50 are unul dintre cele mai mici scoruri în segment, când vine vorba despre nivelul de satisfacție al proprietarilor. Foarte mulți proprietari se plâng de tehnologia învechită, motoarele zgomotoase sau cutia automată CVT.

9. Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee este un nume cunoscut în lumea auto, iar noua generație vizează și mai mult segmentul premium. Cu acest pas vine și un preț pe măsură, dar se pare că Grand Cherokee nu se ridică întotdeauna la nivelul așteptărilor clienților. Fiabilitatea nu s-a dovedit a fi punctul forte pentru Grand Cherokee, iar mulți proprietari s-au plâns de probleme. De asemenea, costurile pentru remedierea acestor probleme sunt destul de mari.

8. Mercedes-Benz GLB

SUV-ul compact al producătorului german pare că nu satisface prea mult clienții, înregistrând unul dintre cele mai mici scoruri. Clienții nu au fost impresionați de trenul de rulare zgomotos, de modul în care suspensia amortizează denivelările și nici de calitatea materialelor. Prețurile destul de mari amplifică aceste neajunsuri.

7. Volvo XC90

Unul dintre cele mai îndrăgite și mai sigure SUV-uri de familie, Volvo XC90 are foarte multe atuuri. Este o mașină confortabilă, spațioasă, cu un interior bine făcut și un nivel de siguranță foarte ridicat. Din nefericire, acest model s-a confruntat cu destul de multe probleme de fiabilitate. Au existat multe plângeri din partea clienților și a mecanicilor. Cât timp mașina se află în garanție, aceste probleme s-ar putea să fie mai puțin deranjante, dar odată terminată perioada de garanție, costurile de reparație ar putea fi destul de mari.

6. Infiniti QX80

Avem încă un model Infiniti pe listă, de această dată este cel mai mare SUV al brandului. Este un model îmbătrânit, care se află pe piață de foarte mulți ani, fără să fi primit modificări majore. Dat fiind faptul că nu este la fel de tehnologizat, de rafinat și de eficient precum concurenții săi, Infiniti QX80 nu înscrie un scor bun când vine vorba de gradul de satisfacție al clienților. Totuși, acest model stă bine la capitolul fiabilitate, dar prețurile foarte mari îi reduc din atractivitate.

5. Cadillac Escalade

Probabil unul dintre cele mai cunoscute SUV-uri americane din istorie, Cadillac Escalade este un model luxos, foarte spațios, care a fost mereu văzut ca un vehicul impunător, ce conferă un statut. În general, aceste SUV-uri s-au dovedit a fi destul de fiabile, dar pe măsură ce au primit mai multe tehnologii, au început să apară și problemele. Au fost raportate defecțiuni la motoare, transmisii și probleme cu instalația electrică.

4. Lincoln Aviator

Poate nu este un nume foarte sonor în Europa, dar Lincoln, divizia premium a lui Ford, are o istorie lungă în Statele Unite. De-a lungul anilor, generația curentă a fost supusă mai multor rechemări în service. De asemenea, aceste SUV-uri sunt afectate de probleme la motoare, cutii de viteze și la partea electrică.

3. Mercedes-Benz GLE

Un alt SUV Mercedes-Benz își face loc pe această listă, anume GLE, concurent pentru modele precum BMW X5 sau Audi Q7. Într-adevăr, are un design plăcut, un interior luxos și motorizări foarte potente, dar fiabilitatea lasă de dorit. Dacă plănuiești să păstrezi mașina pentru mai mulți ani, atunci trebuie să fii pregătit, deoarece reparațiile vor fi costisitoare.

2. Jaguar F-Pace

Jaguar nu are o reputație foarte bună când vine vorba de fiabilitate. Se pare că nici cel mai mare SUV al său, F-Pace, nu face excepție. Sunt mașini foarte arătoase, dinamice, dar care pot suferi de probleme mari, câteodată chiar și în perioada garanție.

1. Land Rover Range Rover

Prima poziție în topul SUV-urilor premium care ar trebui evitate este ocupată de Land Rover Range Rover. Ușor de recunoscut, este unul dintre cele mai populare SUV-uri premium de pe piață. Designul este, în esență, neschimbat, iar interioarele oferă foarte multă tehnologie și materiale de bună calitate. La capitolul fiabilitate nu se descurcă foarte bine, dar acest lucru ar trebui luat în calcul de la bun început. Cu cât o mașină este mai tehnologizată și beneficiază de mai multe sisteme de confort, cu atât este mai predispusă la cedări ale acestor sisteme.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide