TOP 10 SUV-uri SH în 2024. Care sunt preferințele românilor? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 mart. 2024 Știri auto

Este un fapt incontestabil că piața auto este dominată de SUV-uri. Peste jumătate dintre mașinile noi vândute în 2023, în Europa, au fost modele SUV. În plus, se pare că și pe piața mașinilor second crește apetitul clienților pentru astfel de mașini.

Vremurile în care oamenii căutau un sedan cu portbagaj mare sau un break spațios par că au ajuns la final. Piața a migrat constant către SUV-uri în ultimii ani, iar această tendință nu mai poate fi dată înapoi. Nu doar apetitul clienților ce sunt în căutarea unei mașini cu zero kilometri a crescut pentru SUV-uri, dar se pare că și cel al oamenilor ce caută o mașină la mâna a doua.

Astfel, Mașina Potrivită a publicat un raport al celor mai întâlnite SUV-uri pe parcursul verificărilor efectuate pe parcursul anului trecut. Dan Babu de la Mașina Potrivită a vorbit într-un nou clip postat pe YouTube despre preferențele clienților, iar situația se prezintă astfel:

Volvo XC60/BMW X3

Am putea crede că cel mai căutat model este unul german, dar nu, este vorba despre Volvo XC60. SUV-ul suedez a reprezentat 15% din totalul SUV-urilor verificate de echipa Mașina Potrivită în 2023. La egalitate cu Volvo XC60 a venit BMW X3, rivalul acestuia din segmentul premium, un alt model popular printre clienții români.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan a rămas un model destul de plăcut de români, dată apetența clienților pentru modele germane. Chiar dacă poate nu oferă cele mai noi tehnologii, clienții preferă acest model pentru ușurința cu care se pot găsi piese și mecanici care pot lucra la aceste mașini, dată fiind mecanica similară cu celelalte produse ale grupului Volkswagen.

Mazda CX-5

Pe ultima treaptă a podiumului avem o japoneză, anume Mazda CX-5. Nu este o surpriză că SUV-ul nipon este popular, dat fiind numărul destul de mare întâlnit pe străzi și pe piața mașinilor rulate. Motoarele sunt în general fiabile, mai ales dacă vorbim de cele pe benzină. Mazda a făcut eforturi mari pentru a se diferenția în piață, ba chiar bate la ușa segmentului premium cu noile sale modele.

BMW X1 și Volkswagen Touareg

Cele două modele s-au clasat pe locul 4 cu aceeași pondere în clasament: 9%. Este interesant să vedem două mașini diametral opuse, din clase complet diferite, care împart aceeași pondere în topul celor mai populare SUV-uri SH.

Skoda Kodiaq

Dacă vrei spațiu din belșug, dar totuși vrei o mașină care să țină cu casa, Skoda Kodiaq poate reprezenta o alegere chibzuită. Cu toate acestea, se situează sub rivali precum Mazda CX-5, astfel că oamenii par că încă preferă designul și fiabilitatea modelului japonez.

Nissan X-Trail

Nissan a dat tonul în piața SUV-urilor compacte odată cu lansarea lui Qashqai, un bestseller pentru japonezi. Se pare că Nissan rămâne un producător destul de popular printre români, iar X-Trail a înregistrat 7 procente în clasamentul Mașina Potrivită.

Lexus NX și Audi Q5

O alternativă la brandurile premium germane, Lexus oferă o altfel de experiență, nu neapărat axată pe sportivitate, ci mai degrabă pe fiabilitate. Fiind un brand din portofoliul Toyota, nu este de mirare că se clasează adesea în topul celor mai fiabile branduri auto, dar pare că este destul de popular și în România, cel puțin prin SUV-ul compact NX. Împărțind același procentaj de 5%, Audi Q5 este un alt SUV premium popular în România, dar departe de cota înregistrată de Volvo XC60 sau BMW X3.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide