Noua generație Skoda Kodiaq a intrat în producție. SUV-ul va fi asamblat la uzina din Kvasiny

Autor: Ionuț Vîlciu 17 ian. 2024 Știri auto

Skoda anunță că noua generație a SUV-ului Kodiaq a intrat în producție. În premieră, SUV-ul Kodiaq va oferi o motorizare de tip plug-in hybrid.

Skoda anunță startul producției de serie a celei de-a doua generații Kodiaq, la uzina din Kvasiny, Republica Cehă. Compania spune că a făcut investiții considerabile în modernizarea atât a liniei de producție, cât și a atelierului de sudură. Transferând producția noii generații Superb de la Kvasiny la Bratislava, producătorul de automobile ceh a creat capacitate suplimentară la Kvasiny pentru a produce modelele Kodiaq și Karoq.

Skoda Kodiaq va fi produsă în uzina în care modelul a fost produs și până acum, dar Skoda anunță că a investit 49 de milioane de euro în modernizarea liniei de producție și a atelierelor de sudură din uzina de la Kvasiny. Această investiție include, de asemenea, pregătirile pentru producția noului Kodiaq iV, care folosește un sistem de propulsie hibrid plug-in. Îmbunătățirile cheie în timpul conversiei liniei de producție includ actualizări ale manipulatoarelor, ansamblului șasiului, tehnologiilor de transport și perfecționarea funcțiilor robotului pentru aplicarea lipiciului pentru geamuri.

Skoda spune că poate produce peste 400 de SUV-uri Kodiaq pe zi

Până de curând, linia de producție de la uzina Kvasiny a fost folosită și pentru Skoda Superb. Pentru a facilita producția mai mare a SUV-urilor Kodiaq și Karoq, producția modelului Superb a fost acum mutată la uzina Volkswagen din Bratislava, ceea ce a coincis cu lansarea celei de-a patra generații. Acest lucru eliberează capacitatea la Kvasiny, permițând fabricii să producă anual 150.000 de unități suplimentare din modelele SUV Karoq și Kodiaq. În consecință, uzina este pregătită pentru a produce până la 410 de exemplare Kodiaq pe zi.

Noua generație Skoda Superb va fi produsă la uzina din Bratislava alături de fratele său de platformă, Volkswagen Passat, cu care împarte gama de motorizări. Cu toate acestea, Superb poate fi cumpărat atât sub formă de sedan, cât și sub formă de break, spre deosebire de noul Passat, care se va fabrica exclusiv sub formă de break.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide