Top 20 mașini care au intervenții majore asupra kilometrajului. Mărcile germane domină clasamentul

Autor: Bogdan Bârliga 11 feb. 2023 Știri auto

Modificarea kilometrajului rămâne o practică des întâlnită pe piața vehiculelor second-hand și conform unui studiu recent situația se agravează de la an la an. Modelele produse de mărcile germane prezintă cele mai multe intervenții pentru fraudarea kilometrajului și autoritățile nu au soluții pentru această problemă.

Un nou studiu realizat de o companie specializată arată că riscul de a cumpăra un vehicul cu kilometrajul manipulat este încă foarte mare, chiar dacă șoferii au devenit mai conștienți de escrocherii legate de mașini.

O platformă online care se ocupă cu analiza datelor a analizat 1,11 milioane de rapoarte istorice generate în ultimele 12 luni pe 24 de piețe diferite, acoperind SUA și cea mai mare parte a Europei.

Top 20: ce modele auto prezintă intervenții majore asupra numărului de kilometri

Studiul a dezvăluit că mașina care are kilometrajul cel mai des dat înapoi este sedanul premium Audi A8. Dintre toate A8-urile verificate pe platformă, 30,6% au avut un kilometraj falsificat, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei Audi A8 second hand poate veni la pachet cu kilometrajul dat înapoi.

Șase modele din top cu cel mai des kilometraj falsificat sunt vehicule germane scumpe, cum ar fi Audi A7, BMW X5, BMW seria 7 și Volkswagen Touareg.

Prețul lor ridicat face din aceste vehicule o țintă perfectă pentru păcălirea clienților de pe piața mașinilor second-hand.

Printre modelele de pe aceeași listă dar care provin de la alți producători vedem mașini precum Ford Mustang (locul 2 cu 25,7% din cazuri), Ford Fusion (locul 10 cu 22% kilometraje date înapoi), Volvo XC70 (locul 14 cu 21,1%) și Opel Insignia (locul 19 cu 19,5%).

Top 20 mașini cu kilometri modificați

  1. Audi A8
  2. Ford Mustang
  3. VW Touareg
  4.  Audi A7
  5. BMW Seria 7
  6. VW Transporter
  7. BMW X6
  8. BMW X5
  9. Audi A6
  10. Ford Fusion
  11. VW CC
  12. VW Sharan
  13. VW Jetta
  14. Volvo XC70
  15. BMW Seria 6
  16. Audi Q7
  17. Audi A5
  18. VW Passat
  19. Opel Insignia
  20. BMW Seria 5

Probleme mari în segmentul mașinilor electrificate

În mod tradițional, vehiculele care au motoare pe benzină și diesel au avut cea mai mare pondere pe piața mașinilor la mâna a doua, ceea ce înseamnă că sunt în centrul escrocheriilor care vizează derularea kilometrajului. Cu toate acestea, cererea din ce în ce mai mare pentru mașini mai puțin poluante schimbă rapid situația.

Potrivit studiului, tipul de motor nu este un indicator bun pentru a determina dacă un vehicul este sau nu probabil să fi avut kilometrajul dat înapoi. Deși pentru unele modele, cum ar fi BMW Seria 7, versiunile pe benzină și diesel sunt mai probabil să fi avut kilometrajul modificat decât versiunea hibrid, pentru alte modele această corelație nu pare să fie adevărată.

De exemplu, la Volkswagen Jetta, versiunea hibrid are o pondere mai semnificativă a instanțelor de kilometraj dat înapoi (cu o medie de 27% din cazuri) decât versiunile diesel (24,1%) sau pe benzină (22,4%) ale aceluiași model.

Numărul tot mai mare de mașini electrice care au kilometrajul falsificat sugerează că viitorii clienți ar trebui să fie mai precauți. Mai ales că în cazul mașinilor electrice cumpărarea unui model care are kilometraj falsificat ar putea duce la facturi masive de reparații.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide