Top 5 cele mai așteptate SUV-uri de familie în 2022

Autor: Mihai Morcovescu 03 feb. 2022 Știri auto

În ciuda problemelor uriașe provocate de criza globală de semiconductori, calendarul este unul bogat în materie de lansări noi în industria auto. SUV-urile de familie au câștigat enorm la capitolul popularitate în ultimii ani în rândul clienților europeni.

Deloc surprinzător, și în 2022 acestea vor fi unele dintre cele mai așteptate noi automobile pe piață. În continuare vă vom prezenta un top al celor mai așteptate cinci SUV-uri de familie care își vor face debutul în cursul anului curent.

Care sunt cele mai așteptate SUV-uri de familie în 2022?

Kia Niro

Producătorul sud-coreean a dezvăluit în urmă cu trei luni noua generație  a SUV-ului compact Niro. Crossover-ul asiatic va fi oferit atât în versiuni cu sistem de propulsie „full-hyibrid” și plug-in hybrid, cât și într-o variantă complet electrică. Mașina dispune de tehnologia „Greenzone Drive Mode”, care comută automat din modul hibrid în modul pur electric în zonele rezidențiale, în apropierea școlilor sau a spitalelor. Noul Niro își va face debutul comercial în primăvara acestui an.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Skoda Enyaq Coupe iV

Skoda a dezvăluit noua versiune Coupe a SUV-ului cu zero emisii Enyaq iV. În momentul în care își va face debutul comercial, în primăvară, modelul va oferi și o versiune de performanță RS, care primește același sistem de propulsie ca Volkswagen ID.5 GTX. Cele două unități electrice dezvoltă 300 CP și 460 Nm de cuplu. În aceste condiții, Enyaq Coupe iV demarează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde și atinge o viteză de vârf de 180 km/h.

Fiat Panda

Noul Fiat Panda va primi un design inspirat de conceptul Centoventi. Parte a Grupului Stellantis , crossover-ul italienilor va beneficia de aceeași platformă CMP utilizată de modelele Peugeot 208 sau 2008. Asta înseamnă că din gama de motorizări va face parte, între altele, noul motor pe benzină PureTech de 1,2 litri, precum și versiuni electrificate. De asemenea, viitorul model va oferi ca și până acum un excelent raport calitate-preț

BMW iX1

Versiunea electrică a SUV-ului X1 este în plin proces de dezvoltare. Inginerii germani testează viitorul model cu zero emisii în diferite condiții de drum și de vreme în întreaga lume. Se fac, practic, ultimele retușuri înainte de lansarea care va avea loc cel mai probabil în a doua jumătate a anului curent.

Range Rover Crossover

Marea surpriză a britanicilor pentru 2022 o reprezintă noul model denumit Crossover. Modelul ar urma să fie lansat spre finalul anului. Va fi o mașină la fel de opulentă ca fratele său mai mare, însă va afișa o siluetă mai elegantă de SUV coupe, cu o linie a plafonului mai joasă. Asemenea noului Range Rover, crossover-ul va fi dezvoltat pe platforma MLA. Asta înseamnă că va fi oferit atât într-o versiune pur electrică, cât și în versiuni plug-in hybrid și mild-hybrid.

Sursa: CarBuyer

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide