Top 5 cele mai bune mașini cu sistem de propulsie hibrid cu prețuri de până la 35.000 de euro

Autor: Bogdan Bârliga 25 feb. 2023 Știri auto

Dacă nu ești convins că o mașină electrică e cea mai bună soluție pentru tine ar trebui să studiezi cu atenție ce oferă producătorii auto pe segmentul hibrid.

Această soluție electrificată de propulsie este cea mai simplă și mai fiabilă la acest moment, iar prețurile mașinilor noi din această categorie sunt ceva mai accesibile.

De ce este atractiv sistemul de propulsie hibrid

Dacă ți se pare complicată găsirea unei stații de încărcare pentru mașini electrice și nici nu ești convins de un sistem de propulsie full electric sau plug-in hybrid e cazul să studiezi cu atenție ofertele din segmentul hibrid.

Sistemul funcționează în felul următor: mașina este dotată cu un motor convențional și o unitate electrică de tip starter-generator alimentată de o baterie cu o capacitate redusă.

În acest caz la manevrele de parcare poate fi utilizat doar motorul electric și la viteze constante acesta poate interveni pentru obținerea unui consum mai bun.

Top 5 cele mai bune mașini cu sistem de propulsie hibrid

În acest top realizat de Car Help Corner se prezintă cele mai bune mașini echipate cu sistem de propulsie hibrid disponibile în America de Nord.

Dar pentru că aceste modele sunt cu adevărat eficiente putem cumpăra aceste mașini hibrid și în Europa, iar în România sunt disponibile majoritatea mașinilor prezentate în acest clasament.

5. Hyundai Elantra

Acest model este disponibil doar pe piața din Canada și SUA cu sistem de propulsie hibrid compus dintr-un motor de 1,6 litri cu 104 CP și o unitate electrică cu o putere de 43 CP.

Cei de la Car Help Corner apreciază acest model pentru dotările generoase și consumul redus, iar prețul de achiziție în SUA începe de la 24.495 de dolari ( aproximativ 23.079 euro).

4. Kia Niro

Modelul producătorului din Coreea de Sud poate fi cumpărat și în România, iar în SUA este apreciat pentru design, pachetul dotărilor de bază și garanția extinsă.

Kia Niro utilizează sistemul hibrid folosit și pentru Hyundai Elantra, dar plusează prin intrarea în segmentul crossover.

Și la preț Niro stă bine: intrarea în gamă cu modelul de bază începe de la 31.895 de dolari ( aproximativ 30.000 de euro).

3. Toyota Prius

Deși compania niponă a inventat acest sistem de propulsie și modelul Prius a rămas un etalon la care se raportează toți producătorii auto în topul Car Help Corner este plasat doar pe locul trei.

Realizatorii topului recunosc că acest model aflat la cea de a cincea generație a deschis drumul electrificării în industria auto și apreciază consumul redus oferit de Prius.

Chiar și prețul de pornire este considerat unul foarte bun în SUA: 29.000 de dolari ( aproximativ 27300 de euro).

2. Toyota Corolla Cross

Acum începem să înțelegem de ce apare Toyota Prius doar pe locul trei în acest top: noul crossover Corolla Cross se apropie mai multe de cerințele cumpărătorilor din America de Nord.

Acest model disponibil și în România punctează la capitolul fiabilitate, iar în SUA este considerat printre cele mai bune din acest segment prin raportul preț – calitate.

Toyota Corolla Cross se vinde în America de Nord cu prețuri de la 28.000 de dolari ( aproximativ 26.382 de euro).

1. Toyota Corolla Sedan

Acest top realizat pentru America de Nord ar trebui să aibă câteva ecouri printre producătorii auto din Europa: niciun model prezentat aici nu este produs de o companie de pe Bătrânul Continent, iar în segmentul hibrid primele locuri din acest top sunt ocupate de Toyota.

Modelul Corolla Sedan este considerat de Car Help Corner cea mai bună mașină cu tehnologie hibrid prin raportarea la spațiu util, dotări, consum și cost de achiziție.

Varianta vândută în America de Nord este dotată cu un motor de 1,8 litri și poate fi comandată cu echipări superioare cu tracțiune 4WD, iar prețul începe de la 23.985 de dolari ( aproximativ 22.600 de euro).

Iată și un clip video cu topul realizat de Car Help Corner:
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai, Kia, Toyota


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide