Top 5 cele mai economice maşini disponibile în 2016. FOTO

Autor: ProMotor 13 mai 2016 Știri auto

 


Căutaţi o maşină nouă, dar sunteţi îngrijorat cu privire la costurile de funcţionare ale acesteia? Dacă răspunsul este da, site-ul britanic Theweek.co.uk vă propune cinci maşini care, din punct de vedere al consumului, vă vor face să treceţi mai rar pe la benzinărie. 

Deşi topul este făcut pentru piaţa din Marea Britanie noi l-am adaptat pentru piaţa românească.

GALERIE FOTO 

1. Peugeot 208 1.6 Blue HDi – 10.968 de euro (fără TVA)

Modelul 208 1.6 Blue HDi a fost testat şi de ProMotor, acest diesel entry-level lăudându-se cu un consum de 3,5 l/100 km şi emisii de doar 79 g CO2/km. Se poate şi mai puţin de atât, după cum au demonstrat chiar cei de la Peugeot, care au străbătut 2.152 de kilometri cu un singur plin de combustibil – recordman fiind versiunea mai puternică, cea de 99 de cai-putere. 

2. Peugeot 308 Blue HDi – 14.476 de euro (fără TVA)

Construit pe platforma EMP2 dezvoltată de PSA, noul Peugeot 308 se bucură de dimensiuni specifice clasei C: 4.250 mm lungime şi o înălţime de 1.460 mm. Dacă în materie de aspect noul 308 vine tare din urmă şi poate concura cu mai-titraţii Volkswagen Golf sau Ford Focus, acesta nu se dezice nici din punct de vedere al consumului. 

3. Vauxhall / Opel Corsa 1.3  – 11.180 de euro 

Vauxhall este denumirea pe care britabicii au adoptat-o în loc de Opel. Practic, este aceeşi maşină doar sub altă denumire. 

4. Kia Rio – 11.102 de euro (fără TVA)

Uite că noua KIA Rio se dovedeşte o maşină foarte tupeistă pentru clasa mică. A nu se înţelege că aplică aceeaşi reţetă ca şi japonezii de la Honda, care au bulversat clasa compactă cu OZN-ul Civic. Însă, faţă de precedentul Rio, noua generaţie reprezintă un salt remarcabil.

5. Ford Fiesta – 9.417 de euro (fără TVA)

Ford Fiesta nu putea să lipsească din această listă. Pe lângă că este una din cele mai economice modele, este şi cea mai accesibilă ca preţ. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide