Top 5 cele mai fiabile mărci auto. Mașini ce merită cumpărate în 2023

Autor: Marius Vișan 17 feb. 2023 Știri auto

În acest videoclip, cei de la canalul de YouTube Car Help Corner au făcut un top cu cele mai fiabile mărci de mașini pe care le puteți achiziționa în 2023.

Lista are la bază studiile anuale de fiabilitate realizate de Consumer Reports în anii trecuți, o organizație americană non-profit de protecție a consumatorilor, dedicată testării produselor și cercetării orientate către consumatori.

Chiar dacă este vorba despre un top făcut de americani, unele dintre modele se vând și în Europa, iar aceste sfaturi pot fi luate în considerare de cei care vor să-și achiziționeze o mașină.

5. Să începem cu numărul cinci din listă, care este Honda

Studiul acordă celor de la Honda un scor mediu de fiabilitate de 62 din 100, ceea ce este peste medie în comparație cu alte mărci auto. Honda are o reputație bună în producerea de vehicule fiabile în majoritatea gamei sale de produse. Deși au apărut ocazional unele probleme, mașinile Honda sunt renumite pentru costurile reduse de întreținere și reparații, având unele dintre cele mai durabile motoare din industrie.

În plus, Honda și-a câștigat reputația de a proiecta modele hibride fiabile, cum ar fi Accord și CR-V. Potrivit Consumer Reports, SUV-ul de dimensiuni medii Passport, sedanul Accord și sedanul compact Civic sunt cele mai fiabile modele Honda. Calitatea construcției și rezistența se reflectă în prețul de revânzare ridicat, deoarece aceste mașini rămân foarte dorite și pe piața mașinilor second-hand.

4. Mazda s-a clasat pe locul patru în listă, potrivit Consumer Reports

Mazda a obținut un scor mediu de fiabilitate de 65 de puncte din 100, ceea ce este cu mult peste medie în comparație cu alte mărci auto. Întreaga gamă de automobile Mazda a obținut rezultate peste medie în cadrul sondajului, iar MX-5 s-a descurcat deosebit de bine, cu un scor de fiabilitate de 85 de puncte din 100.

Mazda împarte piesele și tehnologiile în întreaga gamă de mașini. Deoarece fabrică doar câteva motoare și transmisii acest lucru ajută la îmbunătățirea constantă a fiabilității. Majoritatea componentelor sistemului de propulsie au la bază tehnologia Skyactiv care și-a dovedit rezistența.

3. Următorul pe listă, pe locul trei, este BMW

Conform sondajului, deși BMW a avut o performanță bună, cu un scor mediu de fiabilitate de 65 de puncte din 100, egalând Mazda pe locul trei, acest rezultat ar putea trezi suspiciuni.

Majoritatea mecanicilor din America de Nord nu ar considera BMW o marcă fiabilă, mai ales pentru deținerea pe termen lung, după perioada de garanție. Multe dintre modele au un istoric de probleme cu reparații costisitoare pe măsură ce îmbătrânesc.

2. Lexus se află pe locul doi la fiabilitate

Conform  sondajului, Lexus este a doua cea mai fiabilă marcă auto, cu un scor mediu de fiabilitate de 72 de puncte din 100.

Toate modelele lor au obținut scoruri peste medie în cadrul sondajului, cel mai fiabil model fiind SUV-ul GX 460, cu un punctaj de 91 de puncte din 100. Lexus are reputația de a utiliza componente testate în timp, având un standard ridicat de calitate a construcției.

1. Conform studiului, Toyota este cea mai fiabilă marcă auto

Toyota a obținut un scor mediu de fiabilitate de 72 din 100, la fel cu Lexus. Cu toate acestea compania are peste 16 modele, cele mai multe dintre toate mărcile auto, și aproape fiecare model a obținut o fiabilitate peste medie.

Cel mai fiabil model Toyota este Corolla sedan hibrid, care a fost, de asemenea, cel mai fiabil vehicul din întregul sondaj Consumer Reports.

Toyota folosește componente testate în timp și nu face schimbări majore decât dacă este absolut necesar. Sedanurile și hatchback-urile sunt cele mai fiabile categorii de vehicule, urmate de SUV-uri.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide