Top 5 cele mai fiabile mașini sport de mici dimensiuni second-hand

Autor: Adrian Somai 05 sept. 2022 Știri auto

Nu este nevoie să iți cheltui toate economiile pentru a conduce o mașină care iți oferă ceva distracție la volan! Mașinile sport sunt, în general, mai scumpe, știm asta cu toții, însă iți poți îndrepta atenția către o mașină la mâna a doua, dintr-o generație mai veche. Unele modele și-au dovedit deja de-a lungul anilor fiabilitatea, așa că nu riști nimic din acest punct de vedere.

Am alcătuit o listă cu cinci sugestii de mașini sport de mici dimensiuni la mâna a doua care merită atenția și banii tăi!

Skoda Fabia vRS

Într-adevăr, Skoda nu este o marcă sportivă, însă versiunile RS se apropie de ceea ce își doresc pasionații auto care își îndreaptă atenția către acest segment auto. Au trecut ani buni de la lansarea acestui model, însă versiunea TDI 1.9 litri vRS s-a bucurat mereu de aprecierea șoferilor și a rămas în topul căutărilor. Nici nu este de mirare însă, vRS dovedind că este un model capabil din punct de vedere tehnic și fiabil.

Fiat Panda

Panda se pregătește să primească o nouă generație în viitorul nu prea îndepărtat, însă nu sunt deloc puțini cei care își doresc versiunile mai vechi ale acestui model extrem de versatil. Sigur, nu te vei lăuda cu performanțe tehnice de invidiat cu o mașină de nici 1.000 de kilograme echipată cu un motor de 1.4 litri, dar Panda nu te va dezamăgi niciodată atunci când vine vorba despre consum și fiabilitate!

Suzuki Swift Sport

Micuțul model nipon se laudă cu o masă totală de numai 970 de kilograme și cu o unitate de motorizare de 140 de cai putere, suficient pentru plimbările de zi cu zi ale fiecăruia dintre noi. Lăsând la o parte faptul că nu consumă deloc mult, Swift Sport arată foarte bine și din punct de vedere estetic, trebuie să recunoaștem!

Toyota Yaris T-Sport

Nu oricine își permite un GR Yaris, însă nu ai de ce să iți faci griji, ăsta e motivul pentru care există pe piață Yaris T-Sport. Nu vei avea parte de aceeași distracție, dar totuși gândește-te că “mașinuța” promite o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 8.7 secunde!

Alfa Romeo Mito TB 155

Ultimul model din acest top este Alfa Romeo Mito TB 155, o mașină care se dovedește destul de capabilă din punct de vedere tehnic și nu numai. Promite o accelerație până la pragul celor 100 km/h în numai 8 secunde și un consum deloc mare, motiv pentru care se află în preferințele multor șoferi care își doresc o mașină din acest segment.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide