Top 5 cele mai mari greșeli pe care le poți face la volan

Autor: Adrian Somai 04 mai 2023 Știri auto

Mașinile fac parte din viața noastră de zi cu zi în prezent. Încă de la prima oră ne urcăm în mașină pentru a ne duce la locul de muncă sau la o întălnire și continuăm în aceeași manieră până ajungem înapoi acasă. Oricâtă experiență ai crede că ai la volan, există greșeli pe care le poți face din neatenție, care te pot pune în mare pericol.

Potrivit Motor Biscuit, acestea sunt cinci cele mai mari greșeli pe care le pot face șoferii atunci când se urcă la volanul mașinilor pe care le conduc:

Să conducă atunci când sunt obosiți sau neatenți

Atunci când ești la volan ai asupra ta o responsabilitate uriașă atât față de cei din mașina ta, cât și asupra celorlalti șoferi din trafic. Astfel, este esențial să fii cu ochii la drum în permanență. Sigur, nu ai cum să faci asta dacă ești obosit sau dacă verifici la fiecare câteva minute mesajele și notificările de pe telefon. Dacă ai o călătorie lungă în față, odihnește-te suficient înainte de a porni de la drum! Totodată, lasă telefonul deoparte atunci când conduci, orice mesaj poate aștepta!

Să conducă cu viteză redusă pe banda din stânga

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face șoferii la volan este aceea să conducă cu viteză redusă pe banda din stânga. În general, banda din stânga a unei autostrăzi este destinată persoanelor aflate în mașini mai rapide sau celor care vor să depășească. Conducând încet pe banda din stânga, șoferii în cauză îi pot determina pe ceilalți participanți la trafic să se angajeze în depășiri riscante.

Să stea în unghiul mort al unui camion

Nu sunt deloc puțini cei care au impresia că șoferii de camion pot vedea toate mașinile de pe drum având în vedere faptul că stau la o înălțime mai mare. Nimic mai greșit însă, automobilele mari având unghiuri moarte pe fiecare parte a lor. Astfel, conducătorii auto trebuie să devină conștienți de zonele periculoase atunci când se apropie de un camion. Un accident în care este implicat un camion poate fi fatal în cele mai multe cazuri, așa că evită mereu să intri în unghiul mort al unui asemenea autovehicul de dimensiuni mari!

Să conducă cu viteză mare

Condusul cu viteză excesivă este una dintre cele mai frecvente greșeli care duce la producerea unor accidente cu final tragic. Acordă întotdeauna atenție limitei de viteză pentru fiecare segment de drum pe care conduci și nu depăși acea limită niciodată. Este mai important să ajungi în siguranță la destinație decât să ajungi mai repede cu jumătate de oră sau poate chiar o oră. Totodată, încearcă să păstrezi mereu o viteză constantă, care să îi ajute și pe ceilalți șoferi să știe la ce să se aștepte de la tine!

Să se lase complet pe mâna sistemelor de siguranță

Sigur, tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, iar mașinile au devenit din ce în ce mai sigure din toate punctele de vedere. Însă șoferii trebuie să arate întotdeauna prudență atunci când se află la volan! Cel mai important este să fii în permanență cu ochii la drum și să nu te bazezi pe faptul că sistemele de siguranță activă te vor salva!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide