Top 5 dotări și tehnologii la care să fii atent când îți cumperi o mașină nouă

Autor: Adrian Somai 15 feb. 2023 Știri auto

Tehnologia a evoluat enorm din toate punctele de vedere în ultimii ani, iar asta se observă și în industria auto. Dacă vrei să îți cumperi o mașină nouă în ziua de astăzi, sunt câteva tehnologii și dotări de top la care ar trebui să fii atent. Nu de alta, dar îți vor face viața mai ușoară și îți vor transforma experiența pe care o ai la volan atunci când pleci la drum.

Atunci când începi căutările, ar fi bine să știi încă de la bun început ce îți dorești de la mașină. Lăsând la o parte motorizarea și echipările clasice pe care știi că le vrei, uite încă 5 dotări și tehnologii de urmărit cu atenție atunci când îți cumperi o mașină nouă!

Digitalizarea

Producătorii din industria auto au pus tot mai mult accent pe această zonă în ultimii ani, fiind conștienți de importanța interconectării din ziua de astăzi. În prezent, totul este conectat într-un fel sau altul, începând de la telefon și laptop și până la televizorul sau centrala de acasă. Evident, și mașinile trebuie să intre în acest ecosistem pentru a ne face viața mai ușoară. Așadar, uită-te cu atenție la funcții precum comenzile vocale, sistemul de navigație, asistența în caz de accident, porturile USB, conectarea prin Bluetooth, actualizările over-the-air și așa mai departe.

Confortul de la interior

Un sistem de climatizare nu mai este o noutate în ziua de astăzi, însă sunt o serie întreagă de dotări suplimentare care îți pot aduce un plus de confort. Spre exemplu, îți poți îndrepta atenția către acele scaune cu funcție de încălzire, cu suport lombar, cu reglaj electric și așa mai departe. De asemenea, nu uita de iluminatul ambiental sau despre reducerea zgomotului la nivelul habitaclului.

Pilot automat adaptiv

În cazul multor mașini, funcția de cruise control este oferită încă din standard, însă alți producători preferă să pună această dotare pe lista de opționale. Funcția de pilot automat adaptiv se dovedește însă a fi extrem de utilă pentru mulți șoferi, reducând cu mult riscurile unui accident.

Sistem video pentru marșarier

Poate că nu îi dai o așa mare importanță dacă deja ai experiență la volan, însă un astfel de sistem video se poate dovedi extrem de important pentru cei care nu au petrecut așa mult timp conducând. Îți vă oferi vizibilitate la parcarea cu spatele și îți va ușura viața la volan, așa că nu ezita să alegi și această opțiune atunci când îți cumperi o mașină.

Sisteme active de siguranță

Constructorii au dat din ce în ce mai multă importanță acestui capitol în ultimii ani, dotandu-și mașinile cu fel și fel de sisteme active de siguranță. Îți vor ușura viața la volan și îți vor oferi mai multă siguranță atunci când conduci, așa că nu ezita să acorzi atenție acestui capitol.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide