Toyota dezvoltă o tehnologie care identifică prezența copiilor uitați în mașină (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 02 iun. 2022 Știri auto

Producătorii de automobile fac progrese mari în ceea ce privește siguranța activă și pasivă, iar Toyota ocupă un loc de frunte în acest segment. Mărturie stau numeroasele dispozitive de siguranță oferite standard sau opțional pe modelele sale.

Cea mai nouă tehnologie pe care producătorul japonez a dezvoltat-o poartă denumirea de Cabin Awareness.Aceasta folosește un radar cu unde milimetrice și vizualizare volumetrică cu scopul de  a detecta copiii sau animalele uitate în salon. Sistemul este în curs de brevetare.

Sistemul Cabin Awareness va transmite notificări de urgență pe smartphone

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acest sistem sofisticat folosește un radar de imagine 4D de înaltă rezoluție. Acesta poate detecta numărul de pasageri din interiorul mașinii. Spre deosebire de alte dispozitive similare, cel dezvoltat de Toyota poate detecta respirația și bătăile inimii persoanelor și/sau animalelor aflate în habitaclu.

Senzorul este ascuns în căptușeala plafonului. Este atât de sensibil încât poate detecta și persoanele aflate sub o pătură! Practic, va deveni imposibil ca un bebeluș care doarme sau un animal de companie să mai rămână blocați într-o Toyota.

Acest radar cu rază milimetrică detectează și cele mai mici mișcări din interiorul mașinii. Senzorul evaluează dimensiunea și poziția și determină orice adult, copil sau animal de companie care a intrat în câmpul său vizual. Odată ce a identificat un pasager sau un cățel uitat în mașină, sistemul va activa martorul de bord și va porni luminile de avarie și claxonul.

În cazul în care sistemul nu sesizează nici un răspuns, va transmite o alertă de tip push pe smartphone-ul proprietarul mașinii prin intermediul aplicației Toyota dedicată.

Sistemul poate fi configurat astfel încât să transmită notificări familiei sau prietenilor. În plus, va putea fi conectat la diverse dispozitive inteligente aflate acasă. Dacă nici unul dintre semnalele date nu va funcționa, sistemul va contacta serviciile de urgență prin Toyota Safety Connect. În același timp, japonezii lucrează la posibilitatea de a implementa o funcție prin care mașina să comunice wireless cu alte mașini.

Toyota testează în prezent noul sitem Cabin Awareness în SUA folosind monovolume autonome Sienna, furnizate de compania May Mobility. Deocamdată, nu se știe când sistemul va fi lansat pe piață.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide