Top 5 metode prin care să îți protejezi mașina. Cum să prelungești durata de viață a mașinii

Autor: Ionuț Vîlciu 24 oct. 2022 Știri auto

Cu toții ne dorim ca mașina noastră să rămână în cea mai bună stare posibilă. În definitiv, este un bun de care foarte mulți au nevoie. Noi vă vom prezenta 5 metode prin care să păstrați mașina în cea mai bună stare.

Indiferent de anul de fabricație, marca sau țara de proveniență, fiecare mașină are nevoie de o mentenanță corectă. Mașinile sunt un bun necesar pentru transportul fiecăruia dintre noi și fiecare își dorește ca mașina sa să fie într-o stare cât mai bună, pentru a nu interveni probleme de natură tehnică.

În acest articol, vom afla care sunt sfaturile lui 99Vehicles, un youtuber român cu experiență în service și bine informat cu privire la domeniul auto.

Nu demarezi de îndată ce ai pornit motorul

Este o greșeală pe care unii oameni o fac și poate cauza pe termenul lung motorului. După ce pornești motorul, ar fi bine ca acesta să fie lăsat între 30 de secunde și un minut. Astfel, uleiul ajunge peste tot și nu se va crea uzură prematură. Dacă vei accelera mașina din secunda în care ai pornit motorul, acea peliculă de ulei nu a avut timp să se formeze și acest lucru poate afecta motorul.

Folosește pe cât de mult posibil frâna de motor

Dacă vei folosi abuziv sistemul de frânare al mașinii, pe lângă faptul că uzezi prematur discurile și plăcuțele de frână, riști să supraîncălzești sistemul de frânare. Mai mult, dacă ai discurile foarte încinse și ajunge apă pe ele, de la o baltă spre exemplu, ele se vor ovaliza. Acest lucru se va simți în pedala de frână. De asemenea, dacă te întorci dintr-o călătorie, iar frânele sunt calde, evită să speli mașina sau evită să dai cu apă pe discuri. Diferențele de temperatură vor duce la ovalizarea acestora.

Folosind frâna de motor vei prelungi durata de viață a discurilor, vei economisi carburant și vei evita supraîncălzirea frânelor.

Schimbă uleiul mai des

Un alt sfat ar fi acela de a face schimbul de ulei mai des. 99Vehicles spune că intervalul ideal este cel de 10.000 de kilometri. Indiferent de ce ulei folosești, încearcă să faci schimburile mai des, deoarece orice ulei își pierde din proprietăți. Chiar și dacă mașina nu a făcut prea mulți kilometri, uleiul se uzează cu timpul.

Se recomandă ca la câțiva ani să verifici toate fluidele mașinii. Pe lângă ulei, aici este vorba de lichidul de frână, cel de servo sau antigelul.

Este recomandată o decarbonizare

Pentru mașinile pe motorină, 99Vehicles recomandă o decarbonizare periodică a motorului. De asemenea, el recomandă și curățarea EGR-ului și a filtrului de particule DPF.

Verifică mașina complet

Fie că trebuie să faci sau nu ITP-ul, poți face o verificare completă mașinii tale. Astfel, o verificare completă, de tip ITP, poate dezvălui anumite probleme. Acest lucru te poate ajuta să previi diferite cedări care pot apărea în timp.

Sursa: 99Vehicles

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide