Top 5 semne care anunță probleme la sistemul de frânare

Autor: Marius Vișan 26 oct. 2021 Știri auto

Defecțiunile apărute la sistemul de frânare afectează grav siguranța mașinii.

Pierderile de lichid de frână reprezintă cea mai frecventă problemă. Sistemul de frânare include patru locuri unde ar putea avea loc scurgeri. Aceste locuri sunt la etrierul frânei din față, cel din spate, cilindrul principal sau la conductele sistemului de frânare.

Top 5 semne care anunță probleme la sistemul de frânare

1. Aprinderea luminii de avertizare din bord.

2. Pedala de frână este moale. Dacă există o scurgere de lichid de frână și aerul se amestecă cu lichidul de frână din interiorul conductelor de frână, atunci lichidul de frână nu va curge corect.

3. Scârţâit sau huruit în timpul frânării. Acestea pot anunţa uzarea plăcuţelor sau blocarea pistonului de etrier.

4. Urmele de lichid de sub mașină semnalează o scurgere. Este indicat să mergeți într-un service.

5. Mașină nu se oprește. Un simptom grav este faptul că mașină nu se oprește după apăsarea pedalei.

Sistemul de frânare este alcătuit din mai multe piese. Unele dintre ele se uzează destul de repede şi pot fi schimbate cu uşurinţă, precum plăcuţele de frână, pe când altele pot viza conductele sau cilindrul de la pedala, iar inlocuirea lor este mai costisitoare.

Şi pentru unele, şi pentru altele, există simptome care anunţă apariţia unor probleme, aşa că ar fi bine să le ştim pentru a nu ajunge în situaţia aceea proverbială în care să spunem că ”am rămas fără frâne”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide