Top 5 tendințe din industria auto în 2021

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2021 Știri auto

Apariția tehnologiei și inovației a revoluționat multe industrii, inclusiv industria auto, care a cunoscut o schimbare masivă de paradigmă către mașinile inteligente, mașinile autonome, mașinile electrice și multe altele.

Toate tendințele și tehnologiile lucrează spre un obiectiv comun, care este de a optimiza și automatiza transportul, fie el pentru oameni, bunuri livrate sau orice alt scop.

Există multe tendințe noi în industria auto, care vor continua să crească și în viitor. Iată câteva dintre ele:

Vehicule cu conducere autonomă

Acestea fac absolut posibilă deplasarea mașinilor dintr-un loc în altul fără implicarea umană. Vehiculele cu conducere autonomă pot fi utilizate pentru a revoluționa industria transporturilor. Imaginați-vă cum ar funcționa transportul public dacă nu depinde de șoferii de autobuz sau taxi. Nu numai că întregul sistem va deveni mai rapid și mai raționalizat, dar va permite și un transport mai sigur.

Conectivitatea

Acum, nu trebuie să fiți prezent într-un vehicul pentru a ști unde se află sau dacă ceva nu este în regulă cu acesta. Geolocalizarea și urmărirea prin GPS sunt prezente în industria auto. Vehiculele de astăzi sunt practic computere care au propria lor identitate digitală. Fiecare vehicul poate fi conectat la o rețea centrală, ceea ce înseamnă că puteți urmări cu ușurință fiecare vehicul, indiferent unde se află acesta.

Vehicule electrice

Toată lumea vorbește despre vehiculele electrice și, din cauza epuizării resurselor naturale, popularitatea lor crește mai mult ca niciodată. Deși au devenit destul de obișnuite, vehiculele electrice au o problemă, în principal din cauza lipsei de opțiuni de încărcare într-un oraș, a autonomiei reduse a bateriei și a altor probleme.

Ride-sharing-ul

Ride-sharing-ul reprezintă împărțirea călătoriei astfel încât într-o mașină să călătorească mai mult de o persoană. Prin utilizarea unei mașini de către mai multe persoane în același timp sunt reduse costurile de călătorie ale fiecărei persoane dar și taxele de drum.

Fenomenul este perceput și ca o modalitate mai prietenoasă cu mediul și mai sustenabilă de a călători. Împărțirea unei mașini de către mai multe persoane în același timp reduce emisiile de noxe, congestionarea traficului și necesitatea locurilor de parcare.

Internet of Things

Conceptul Internet of Things (IoT) se referă la miliardele de device-uri existente în întreaga lume, care sunt conectate la internet, colectând și schimbând date între ele. Acesta are un rol imens și în industria auto.

IoT facilitează comunicarea rapidă și sigură între diferite vehicule aparținând aceleiași flote. IoT poate fi utilizat pentru a detecta de la distanță problemele vehiculului. Totodată poate programa întreținerea sau reparațiile în timp util.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide