Versiunea utilitară a SUV-ului Dacia Duster a primit noua identitate vizuală a mărcii

Autor: Mihai Morcovescu 03 aug. 2022 Știri auto

Noua identitate vizuală a mărcii Dacia se regăsește de la jumătatea lunii iunie pe toate modelele producătorului de automobile român. Acum, compania de la Mioveni a publicat primele fotografii oficiale cu varianta utilitară a lui Duster. Aceasta se numește Commercial și, la fel ca până acum, va fi disponibilă exclusiv pe piața din Marea Britanie.

Această versiune a SUV-ului produs la Mioveni preia noul logo pe care l-am văzut pentru prima dată pe Bigster, în ianuarie 2021. Începând cu data de 16 iunie 2022, sigla modernă a fost preluată de majoritatea modelelor din gamă.

Dacia Duster Commercial are un volum de încărcare de 1.623 litri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cu excepția detaliilor noii identitate vizuală de brand, Dacia nu a operat alte modificări pe versiunea Duster Commercial. Noul logo Dacia Link este compus din literele D şi C stilizate, care sunt conectate asemenea zalelor unui lanț. Aplicarea noii sigle a determinat modificarea grilei frontale. În plus, jantele și hayon-ul (la exterior) și volanul (la interior) au primit la rându-le noul logo.

La fel ca până acum, modelul va oferi un volum de încărcare ce poate ajunge la 1.623 de litri cu bancheta rabatată. Sarcina utilă maximă a lui Duster Commercial este de 503 kilograme. Spațiul de încărcare are o adâncime generoasă, de 1,79 metri, însă nu este suficient de înaltă la cei 92 de centimetru. Înălțimea minimă trebuie să fie de 98 de centimetri.

Din punct de vedere tehnic, versiunea utilitară a SUV-ului autohton va fi oferită cu trei motorizări: două pe benzină și un diesel. Oferta benzinarelor include o unitate de 1,0 litru și 90 CP cu tracțiune 4×2 și altul 1.3 TCe de 150 CP cu transmisie automată și tracțiune 4×2.

Pentru fanii diesel este disponibil popularul 1.5 dCi de 115 CP, care este oferit atât cu tracțiune pe puntea față, cât și cu tracțiune 4×4.

Conform reprezentanților Dacia, Duster Commercial poate fi deja comandată pe piața din Marea Britanie. Livrările sunt planificate să demareze în ultimul trimestru al anului curent. În Marea Britanie, versiunea utilitară a SUV-ului costă echivalentul a 21.200 de euro.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide