Top 8 cele mai bune SUV-uri mici. Sunt exact ceea ce caută mulți cumpărători în 2022

Autor: ProMotor 23 sept. 2022 Știri auto

Vă gândiți să cumpărați un nou SUV de clasa mică? Dacă răspunsul este da atunci topul făcut de Whatcar.com poate să vă fie de folos. Acest segment este în plină expansiune, și asta nu miră pe nimeni. Cei mai mulți clienți își doresc un SUV pentru că oferă mai mult confort și mai mult spațiu.

SUV-urile mici se numără printre cele mai populare mașini aflate la vânzare în 2022, deoarece oferă o poziție de conducere mai înaltă, sunt mai practice și păstrează aspectul musculos al vehiculelor de teren tradiționale, dar fără prețul de achiziție sau costurile de funcționare ridicate.

Lista celor mai bune 8 SUV-uri mici pe care le puteți cumpăra în prezent

1. Hyundai Bayon

Bazat pe hatchback-ul i20, Bayon se conduce foarte ușor, cu o rulare confortabilă și un comportament mai liniștit decât majoritatea rivalilor din segment. Este spațios și bine echipat, dar păcat că Hyundai nu a făcut mai mult efort pentru a spori calitatea percepută a interiorului.

Test drive Hyundai Bayon (26)

2. Nissan Juke

Prima generație Juke s-a vândut în număr foarte mare, în ciuda faptului că avea o rulare greoaie iar scaunele din spate erau foarte înghesuite. Cu toate acestea, cea mai recentă generație este mult îmbunătățită în ambele domenii, are chiar unul dintre cele mai inteligente interioare dintre toate SUV-urile mici.

3. Seat Arona

Cândva liderul clasei, Arona rămâne o alegere atrăgătoare, asta datorită manevrabilității precise și a caracterului practic. Deși motorul pe benzină de 1,0 litri este mezinul gamei, considerăm că este și cel mai bun din punct de vedere al prețului, mai ales dacă veți conduce în principal pe drumuri urbane.

4. Peugeot 2008

Peugeot 2008 nu numai că arată bine (atât la interior, cât și la exterior), dar este bine echipat și dispune de o gamă de motoare pe benzină puternice și eficiente. Motorul 1.2 Puretech este suficient de puternic pentru o mașină de zi cu zi. Păcat că toate versiunile 2008 sunt mai scumpe decât majoritatea rivalilor.

5. Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross se impune în fața mulțimii de SUV-uri mici, mai ales dacă prioritățile tale sunt fiabilitatea și costurile de funcționare reduse. Într-adevăr, Yaris Cross este cea mai eficientă mașină la capitolul economie de combustibil. Țineți cont doar de faptul că este oarecum înghesuită în spate.

yaris cross

6. Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross este exact ceea ce caută mulți cumpărători de SUV-uri mici. Este confortabil și ușor de condus. Este surprinzător de spațios, dar suficient de mic pentru a fi ușor de manevrat în oraș. Și este competitiv în ceea ce privește costurile de funcționare, indiferent dacă sunteți șofer de mașină de serviciu sau cumpărător privat.

Top 10 cele mai ieftine SUV-uri mici din România

7. Ford Puma

Datorită manevrabilității agile, Ford Puma îți va pune un zâmbet mare pe față. Puma este, de asemenea, o mașină ”verde” datorită emisiilor reduse de CO2, și nu e de mirare că a fost printre modelele nominalizate la ”Mașina anului 2020”.

8. Skoda Kamiq

Spre deosebire de T-Cross, Kamiq te plasează destul de aproape de sol; de fapt, poziția sa de condus este puțin mai ridicată decât cea a hatchback-ului Skoda Scala. Cu toate acestea, din toate celelalte puncte de vedere, este o alegere bună, cu o rulare plăcută și un interior spațios, mai elegant decât cel al lui T-Cross.

Skoda Kamiq cel mai ieftin SUV (13)

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide