Top fiabilitate auto 2019. Dacia depăşeşte Mercedes-Benz, Audi şi BMW

Autor: ProMotor 21 mai 2019 Știri auto

J.D. Power a efectuat un studiu de fiabilitate pentru maşinile din Anglia. Ideea de bază a statisticilor este de a face un top raportat la numărul de probleme apărute în service pentru fiecare 100 de maşini. La studiu au participat 11.530 de proprietari de vehicule nou înregistrate în perioada noiembrie 2015 până în ianuarie 2018. Studiul măsoară problemele cu care s-au confruntat în ultimii 12 luni proprietarii de vehicule din Regatul Unit. 

Sunt analizate defecţiunile apărute la o medie de 100 de vehicule. Scorul cel mai mic este cel care indică performanţele cele mai bune. Studiul măsoară aproximativ 177 probleme în mai multe categorii: exteriorul vehiculului, experienţă de conducere, caracteristici, comenzi, afişaje, sisteme audio, de comunicare, de infotainment, de navigaţie, încălzire, ventilaţie, aer condiţionat, interiorul vehiculului, motorul şi transmisia. 

Peugeot se situează la cel mai înalt nivel în rândul tuturor mărcilor cu o rată de 77 de defecţiuni la 100 de maşini analizate. Printre primele 10 branduri, nouă mărci sunt de volum. Skoda ocupă locul al doilea, iar Hyundai ocupă locul al treilea.

 

Veşti bune pentru producătorul din Mioveni

Studiul aduce veşti bune pentru producătorul de la Mioveni. Dacia are o notă foarte bună la capitolul fiabilitată. Brand-ul românesc este înaintea unor producători premium ca Mercedes-Benz, BMW, Audi, Land Rover şi Jaguar. 

Printre mărcile premium, Volvo se situează la cel mai înalt nivel, iar Mercedes-Benz ocupă locul al doilea.

Opel şi Volkswagen primesc fiecare două premii pe segment. Opel câştigă premii pentru Insignia (maşină cu dimensiuni medii) şi Mokka / Mokka X (SUV mic), iar Volkswagen câştigă premii pentru The Up! (maşină urbană) şi Tiguan (SUV compact).

J.D. Power este lider mondial în informarea consumatorilor, servicii de consultanţă, date şi analize. Aceste capacităţi îi permit companiei J.D Power să-şi ajute clienţii cu date concrete care duc la creştere şi rentabilitatea. Înfiinţată în 1968, J.D. Power are birouri care deservesc America de Nord, America de Sud, Asia Pacific şi Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide