Top SUV-uri japoneze și coreene ieftine și fiabile. Mașini rulate ce nu costă mai mult de 4.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 25 nov. 2022 Știri auto

Piața SUV-urilor este în continuă creștere, iar clienții par că își îndreaptă atenția fix către acest tip de autovehicule.

SUV-urile sunt la mare căutare, iar acest fapt este incontestabil. Producătorii au un SUV pentru fiecare categorie de client. Există SUV-uri compacte, destinate unei vieți urbane, SUV-uri de lux sau modele dotate până în dinți pentru a fi capabile în teren accidentat.

Un lucru este cert, SUV-urile au cucerit piața auto, iar clienții vor să pună mână pe unul. Situația actuală nu este neapărat cea mai stabilă, mai ales din cauza crizei pe care cu toții o resimțim. Nu toată lumea are banii necesari pentru a achiziționa un SUV nou. Noi am compus o listă cu cinci SUV-uri accesibile, fiabile, care nu costă mai mult de 4000 de euro. Toate aceste modele pot fi găsite pe Mobile.de.

Kia Sportage

Sportage este un nume sonor în Europa, dar și o mașină apreciată printre cumpărători. Chiar dacă nu este cea mai aspectuoasă mașină, Kia Sportage compensează prin funcționalitate. Sub capota mașinii alese de noi este un motor de 2,0 litri, pe benzină, care produce 141 de cai putere. Cutia este una manuală și este un exemplar doar cu tracțiune față, care se poate dovedi mai prietenos cu consumul de carburant.

Mașina este din 2008, are la bord 213.000 de kilometri și costă 3690 de euro.

Hyundai Tucson

Înrudit cu Kia Sportage, Hyundai Tucson continuă să fie o mașină fiabilă, utilă și pe care te poți baza. Cea pe care noi am găsit-o are un motor de 2,0 litri și 141 de cai, la fel ca Sportage. Motorul este legat la o cutie manuală, iar tracțiunea este pe puntea față.

Este o mașină destul de puțin rulată, având doar 160.000 de kilometri parcurși, conform anunțului. Mașina este din anul 2005, iar prețul cerut este de 3990 de euro.

Suzuki Grand Vitara

Suzuki are o tradiție în a construi SUV-uri compacte, care să aibă capabilități bune în teren accidentat. Iar cum mecanica e destul de simplistă, nu sunt multe lucruri care pot da greși.

Exemplarul pe care noi l-am găsit este fabricat în anul 2006 și are un motor de 1,6 litri, care dezvoltă 106 cai putere. Este un model în trei uși, cu ampatament mai scurt. Cutia este una manuală, în cinci trepte.

Mașina are la bord 279.900 de kilometri parcurși și costă 3990 de euro.

Subaru Forester

Forester nu este un nume la fel de popular în Europa așa cum este Tucson sau Vitara, dar asta nu înseamnă că nu este o mașină bună. Generația aceasta a modelului a avut și o versiune STI, dar care a fost vândută exclusiv pe piața din Japonia. Noi am găsit un exemplar din anul 2006, dotată cu un motor de 2,o litri, care dezvoltă 158 de cai putere. Motorul pe benzină este legat la o cutie manuală, iar tracțiunea integrală nu lipsește din pachet.

Acest Forester a parcurs 287.150 de kilometri și are un preț de vânzare de 3990 de euro.

Toyota RAV4

Ultimul model de pe această listă, dar nu cel din urmă, este Toyota RAV4. SUV-ul japonez se vinde foarte bine peste tot în lume. Am ales un exemplar din 2003, cu un motor diesel de 2,0 litri, care dezvoltă 116 cai putere. Cutia de viteze este una manuală, iar mașina dispune și de tracțiune integrală.

Mașina aceasta a parcurs 249.850 de kilometri și are un preț de 3990 de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide