Tot mai multe femei băute sunt oprite de polițiști în trafic. Crește și numărul șoferilor drogați

Autor: George Cristea 07 mart. 2021 Știri auto

Tot mai multe femei băute sunt oprite de polițiști în trafic, semn că aceștia nu mai cred că femeile sunt inocente. Crește și numărul șoferilor drogați, după cum a arătat un control realizat de polițiști în weekend, în București.

Intră în Galeria FOTO

A fost o vreme în care femeile erau șoferii de weekend ai familiei, în condițiile în care capii familiilor aveau obiceiul de a „degusta” ceva la un grătar sau la o întâlnire cu prietenii. În acele vremuri, puține femei erau oprite de polițiști, fie pentru că aceștia prezumau că femeile sunt ascetele perfecte fie pentru că fiolele clasice (cu care se depista consumul de alcool în trecut) erau prea prețioase pentru a fi folosite fără temei.

Această încredere nejustificată a fost speculată de reprezentantele sexului opus, care au mai scăpat câte-un păhărel, pentru „pe femei nu le oprește poliția”. O atitudine periculoasă, după cum a dovedit-o cel mai mediatizat accident din ultimii ani, cel petrecut în cartierul Andronache din București.

Femeia vinovată de uciderea a două fete avea o alcoolemie care depășea 0,8 la mie la momentul accidentului, potrivit procurorilor. Ea se urcase la volan tocmai din acest motiv – femeile nu sunt oprite de polițiști – soțul, pe scaunul din dreapta, consumase la rândul său alcool. Iată cum o atitudine indulgentă din partea polițiștilor poate duce la adevărate tragedii.

Femei băute oprite în trafic: Polițiștii schimbă placa

Se pare că oamenii legii și-au învățat lecția, sau cel puțin asta ne place să credem. Acțiunile de control din acest weekend au avut ca scop depistarea șoferilor, dar și șoferițelor care au consumat alcool, dar și droguri. În cadrul acțiunii au fost aplicate 40 sancțiuni de contravenționale, în valoare de peste 20.000 lei, și au fost reținute 12 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate.

Dintre cele 12 permise reținute, 5 au fost pentru consum moderat de alcool și 3 pentru consum peste limita penală (0,4 la mie în aerul expirat sau 0,8 la mie în sânge). Alți trei șoferi au rămas fără permis pentru conducere sub influența drogurilor. În plus, doi șoferi nu erau șoferi, având permisele deja suspendate anterior.

Între cei sancționați de polițiști, iese în evidență o doamnă în vârstă de 28 de ani, oprită pe o stradă din sectorul 1 având o alcoolemie de 0,57 la mie în aerul expirat. Femeia a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Desigur, nici bărbații nu sunt îngeri: polițiștii au oprit un bărbat în sectorul 2 care se afla aproape de coma alcoolică. În afară de alcoolemia record (1,0 la mie în aerul expirat), bărbatul mai avea și permisul suspendat. Dublu dosar penal, cum s-ar spune.

Generația tânără vine puternic din urmă și, putem spune ironic, depășește tot pe interior. Doi tineri, ambii având 18, au fost depistați de polițiști sub influența drogurilor. Preferințele sunt diferite – unul consumase canabis, celălalt metamfetamine, dar rezultatul este identic: dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide