Totul despre Free Now, noua aplicatie de car-hailing din Romania

Autor: Elena Luchian 02 dec. 2019 Știri auto

Free Now este o nouă aplicație de car-hailing, integrată în platforma deținută de Daimler și BMW, care va înlocui vechea aplicație Clever. Este singura aplicație disponibilă în România, care integrează servicii de taxi și de ride-sharing.

Cei care vor să folosească serviciile Free Now trebuie să-și descarce aplicația pe telefoanele inteligente și să-și creeze un cont.

Serviciul, disponibil și în Austria, Regatul Unit, Germania, Polonia, Italia, Spania și alte state europene,  funcționează pe principiul proximității, criteriul principal de alocare a unei comenzi fiind distanța dintre punctul din care a fost lansată comanda și locația șoferului. Free Now Romania include peste 30.000 de șoferi înregistrați în peste 100 de orașe europene.

 

Ce tarife are aplicația Free Now?

Cursele Free Now se pot achita atât cash, cât și cu un card bancar și permite comandarea mai multor mașini de pe același cont.

Pasagerii beneficiază de un tarif fix per kilometru, indifferent de momentul zilei, de condițiile de trafic sau de cererea și oferta de mașini dintr-un anumit moment.

Primii 100.000 de clienți bucureșteni călătoresc gratuit, în limita a 20 de lei pentru prima cursă, iar pasagerii care aleg să facă plata prin card au, până pe 15 decembrie, reducere de 50% pentru toate călătoriile.

Aplicația arată costul călătoriei și mașina pe hartă, în timp real.

 

Dacă ești șofer, cum poți migra la Free Now?

Dacă vrei să fii șofer Free Now, trebuie să descarci aplicația și să îți creezi un cont de șofer. Aplicația te va ghida pas cu pas. Nu există comision de înregistrare și nici prag minim de curse.

Free Now și Clever vor continua să funcționeze în parallel o perioadă. Șoferii Clever sunt în proces de trecere la noua aplicație. Compania estimează că aproximativ 90% dintre aceștia vor trece la Free Now până la sfârșitul anului.

Serviciul va fi disponibil și în alte orașe din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Free Now



Comentarii
Inchide