Toyota anunță începerea producției unei noi generații de motorizări hibride în Europa

Autor: Adrian Somai 20 dec. 2022 Știri auto

Toyota a anunțat la începutul acestei săptămâni demararea procesului de producție pentru motorizările hibride de generația a 5-a în Europa. Potrivit oficialilor constructorului japonez, noile sisteme urmează să fie asamblate în cadrul uzinelor din Polonia și Marea Britanie.

Producătorul nipon a făcut investiții serioase în cele două uzine pentru ca acestea să poată asambla acum această nouă generație de motorizări hibride, cifrele totale ajungând la aproximativ 77 de milioane de euro. Anterior, uzina Toyota din Marea Britanie a început să producă sisteme de propulsie hibride de generația a 4-a în 2016, în timp ce fabrica din Polonia a dat startul producției doi ani mai târziu.

Potrivit Automotive World, Corolla va fi primul model din gama constructorului nipon care va fi echipat cu noul sistem hibrid de propulsie de generația a 5-a. Sistemul are la bază o unitate de motorizare pe benzină cu capacitate de 1.8 litri, iar puterea totală ajunge până la 140 de cai. Motoarele electrice care i se alătură sunt mai ușoare, mai compacte și mai puternice, conform datelor prezentate de cei de la Toyota.

Cifre de performanță mai bune

Grație îmbunătățirilor cu care vine la pachet această a 5-a generație de motorizări hibride a celor de la Toyota, cifrele de performanță se dovedesc a fi, de asemenea, ceva mai bune. Astfel, accelerația de la 0 la 100 km/h va putea fi realizată acum în numai 9.2 secunde, cu 1.7 secunde mai puțin decât în prezent.

Așa cum spuneam și mai devreme, Corolla va fi primul model din gama Toyota care va fi echipat cu acest sistem hibrid de propulsie de generație nouă. Ulterior, toate modelele comercializate de cei de la Toyota pe piață auto europeană vor fi echipate treptat cu noua generație de motorizări hibride.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide