Toyota ar putea pregăti o transmisie manuală pentru hibridele de performanță

Autor: Ionuț Vîlciu 02 mai 2023 Știri auto

Vești bune pentru adepții cutiei manuale, Toyota pare că lucrează la o transmisie manuală pentru viitoarele sale modele hibride performante.

Într-o eră în care producătorii se axează pe eficiență, mașini cât mai economice sau chiar electrice, transmisiile manuale încep să fie tot mai rare pe mașinile noi, mai ales pe modele performante și scumpe. Toyota ar putea lucra la un mod pentru a salva cutiile manuale chiar și în era hibridelor.

Conform publicației Carscoops, producătorul auto a depus recent o cerere de brevet pentru un sistem care ar facilita utilizarea unei transmisii manuale în vehiculele hibride. Sistemul ar putea gestiona interacțiunea dintre motorul cu ardere internă, motorul electric și cerințele acestora privind transmisia puterii către roți. Deși cererea pentru brevet a fost depus în august 2021, a fost publicat abia în februarie, iar obiectivul principal al brevetului este gestionarea ambreiajului.

Toyota ar putea salva transmisia manuală

Transmisia ar urma să includă o supapă de transfer cu mai mulți cilindri de ambreiaj. Acestea ar fi, la rândul lor, conectate la pedala de ambreiaj și la computerul central al mașinii. Acest lucru ar permite șoferului să aleagă treptele mai mult sau mai puțin așa cum s-ar aștepta de la o transmisie manuală.

Ambreiajul care comunică cu ECU ar ajuta mașina să comute fără probleme între motor și puterea electrică. Computerul ar putea întrerupe și apăsa eficient ambreiajul atunci când mașina se oprește sau în timp ce accelerează, pentru a permite motorului electric să intre atunci când este necesar.

Această soluție va atrage cu siguranță atenția pasionaților, mai ales acum că sistemele hibride devin din ce în ce mai frecvente în rândul vehiculelor de performanță. De asemenea, această veste o urmează pe cea legată de brevetul Toyota pentru o transmisie manuală simulată pentru vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide