Toyota Aygo X – Crossoverul care ia cu asalt orașul – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mai 2024 Știri auto

Toyota Aygo X este cel mai mic model din gama actuală a producătorului japonez. Cel mai mic model vândut în Europa se adresează clienților ce caută dimensiuni compacte și aspect de SUV.

Toyota Aygo X este cel mai accesibil crossover din portofoliul constructorului nipon, o mașină cu dimensiuni compacte și un design modern. Perfect adaptat pentru mediul urban, Aygo X  își propune să ofere o experiență de conducere agilă și confortabilă șoferului, dar și consumuri mici de carburant.

Designul exteriorul al modelului Aygo X este caracterizat de elementele din plastic mat, care amplifică aspectul de SUV atât de dorit printre clienții de astăzi. Partea frontală este dominată de o grilă de mari dimensiuni. Aspectul robust este amplificat și de jantele ce pot ajunge până la 17 inch.

Interiorul este simplu și funcțional

Pentru Aygo X, Toyota a ales să meargă pe un interior simplu, aproape spartan, dar funcțional. Spațiul interior este bine optimizat, oferind loc suficient pentru patru pasageri și un portbagaj încăpător pentru această clasă.

Aygo X oferă sistemul de asistență Toyota Safety Sense în echiparea de bază, care mai include printre altele un sistem de frânare automată cu cameră frontală și radar. Opțional, este disponibil un sistem de infotainment cu ecran tactil de 7,0 inch, cu conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Toyota Aygo X are un preț de pornire de 16.368 de euro în România. Este prețul aferent versiunii de bază. Toate versiunile sunt echipate cu un motor pe benzină de 1.0 litru, care dezvoltă 72 CP și 93 Nm de cuplu. Clienții pot opta pentru o transmisie manuală cu 5 trepte sau pentru o cutie automată de tip CVT. Cea mai scumpă Toyota Aygo X are un preț de listă de 22.809 euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide