Toyota dezvăluie noul GR Supra GT4 EVO, un model destinat competițiilor

Autor: Adrian Somai 30 oct. 2022 Știri auto

Toyota publică la sfârșitul acestei săptămâni primele fotografii oficiale cu noul GR Supra GT4 EVO, un model destinat exclusiv circuitului. Avem în față, de fapt, o evoluție a modelului GR Supra GT4, model care a luat startul în 11 competiții internaționale destinate mașinilor din această clasă. Mașină va debuta în prima lună a anului viitor, în cursa de 24 de ore de la Daytona.

Toyota GR Supra GT4 se poate mândri la această oră cu 50 de victorii obținute în 11 campionate naționale și internaționale destinate mașinilor din clasa GT4. Constructorul nipon și-a dori însă ceva și mai puternic, drept pentru care astăzi vorbim despre acest nou GR Supra GT4 EVO.

Este o mașină destinată competițiilor, iar asta se poate observa foarte ușor atunci când vezi exteriorul pregătit de cei de la Toyota pentru GR Supra GT4 EVO. Remarcăm încă de la prima privire un spoiler față și un eleron reglabil, ambele realizate din fibră de carbon. La nivelul habitaclului putem observa niște scaune de tip scoică și un roll-cage.

Multe îmbunătățiri de ordin tehnic

Evident, GR Supra GT4 EVO vine la pachet cu o serie întreagă de modificări tehnice și de îmbunătățiri. În primul rând, trebuie spus faptul că este echipat cu o unitate de motorizare mai puternică. Mai exact, unitatea turbo de 3.0 litri cu șase cilindri se poate lăuda acum cu un cuplu maxim care poate ajunge la 660 Nm. Puterea agregatului va varia însă de la o competiție la alta, în funcție de regulamentul fiecăreia. În orice caz, puterea este transmisă către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze semi-automate, dezvoltate de specialiștii de la ZF.

Toyota GR Supra GT4 EVO vine la pachet cu un sistem de frânare care a fost, bineînțeles, îmbunătățit cu noi setări pentru ABS. Frânele sunt de la Brembo și conțin etriere cu șase pistoane în față, respectiv patru pistoane în spate. Suspenia a fost la rândul ei modificată pentru a avea un comportament ceva mai bun în viraje. Modelul destinat competițiilor mai este dotat și cu un diferențial cu blocare limitată și cu un set de jante OZ cu dimensiuni de 18 inci cu anvelope slick Pirelli.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide