Toyota dezvăluie patru concepte noi bazate pe GR86, GR Supra și GR Corolla

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Toyota a prezentat la Las Vegas patru concepte noi bazate pe mai multe modele de serie de performanță din gama constructorului nipon. Două dintre ele au fost construite având la bază modelul GR86, în timp ce celelalte două sunt bazate pe GR Supra, respectiv GR Corolla.

GR86 Daily Drifter

Așa cum îi spune și numele, este un model construit special pentru competițiile de drift, fiind creat de Larry Chen, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din seria Formula Drift. Potrivit oficialilor japonezi, șoferii amatori vor putea face drifturi cu ușurință la volanul acestui model pe circuit și în diverse competiții. Din punct de vedere tehnic, este echipat cu o unitate de 2.4 litri cu un sistem de supraalimentare. Mașina mai este echipată cu niște frâne speciale pentru puntea spate și cu o suspensie reglabilă.

GR86 Cup Car

Al doilea concept construit pe baza GR86 este un model construit pentru cursele normale de circuit, urmând să concureze în cadrul noilor serii GR Cup. Este echipat tot cu un propulsor de 2.4 litri modificat cu un sistem de evacuare Borla și un computer de bord Bosch. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu șase trepte. Caroseria a fost modificată și prezintă acum mai multe elemente realizate din fibră de carbon.

GR Supra 10 Second Twins

Bazat pe GR Supra, 10 Second Twins Concept este un model special conceput pentru cursele de drag racing. Este echipat cu un motor cu capacitate de 3.0 litri pe care îl știm de la modelul de serie, care a suferit însă modificări considerabile pentru a furniza o putere mai mare cu până la 40%. Vorbim despre un turbocompresor nou, un intercooler de performanță și un sistem de răcire dedicat transmisiei.

GR Corolla Rally Concept

În cele din urmă, GR Corolla Rally Concept este un model de raliu ce are la bază noul Corolla Circuit Edition, avandu-și inspirația în actualul GR Yaris Rally1, model ce concurează în Campionatul Mondial de Raliuri. Avem în acest caz mai multe elemente realizate din fibră de carbon, printre care niște aripi evazate, un spoiler frontal, prize de aer suplimentare și un eleron reglabil.

Dintre toate cele patru concepteprezentate acum de Toyota, singurul model care va fi produs în mai multe de două exemplare va fi GR86 Cup Car, model ce urmează să participe la competițiile dedicate începând cu anul viitor.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide