Toyota dezvăluie versiuni cu zero emisii ale unor automobile sport din anii ’80

Autor: Adrian Somai 16 ian. 2023 Știri auto

Industria auto se îndreaptă fără doar și poate către electrificare, însă nu sunt deloc puțini pasionații auto care preferă în continuare modelele cu ardere internă, în special atunci când vorbim despre mașinile sport. Toyota și-a propus să demonstreze lumii întregi că mașinile sport pot să fie nepoluante dacă se dorește acest lucru. Iar pentru asta, Toyota a prezentat mai multe versiuni cu zero emisii ale gamei sale sport din anii ’80.

În cadrul unui eveniment organizat la sfârșitul săptămânii trecute nu departe de Tokyo, constructorul auto nipon a prezentat publicului două mașini din generația AE86. Prima dintre ele a fost modificată astfel încât să fie acum un vehicul cu propulsie electrică, în timp ce cea de-a doua a fost echipată cu un motor pe hidrogen, potrivit Motor1

Șeful Toyota, Akio Toyoda, a susținut cu această ocazie că “remodelarea mașinilor existente trebuie să fie explorată ca o opțiune pentru a atinge scopul de emisii de carbon zero până în anul 2050”. Pe piața locală din Japonia, cele mai multe mașini sunt echipate în continuare cu motoare cu ardere internă. Mai mult decât atât, doar una din 20 de mașini aflate în circulație sunt noi.

Investiții masive în electrificarea gamei

Toyota a intrat relativ recent în această horă a electrificării, nefiind unul dintre producătorii care și-au dorit atât de tare să facă tranziția către un viitor electric prea rapid. Realitatea industriei este însă aceasta, așa că și cei de la Toyota s-au văzut nevoiți să își regândească strategia pe termen mediu și lung.

Pentru a putea face asta, cei de la Toyota plănuiesc să învestească aproximativ 70 de miliarde de dolari pentru a își electrifica vehiculele și pentru a produce mai multe baterii pentru mașinile electrice. Mai mult, Toyota vrea să vândă peste 3.5 milioane de vehicule cu propulsie electrică până în anul 2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide