Toyota Hilux a fost desemnat International Pick-Up 2022/2023

Autor: Mihai Morcovescu 20 nov. 2021 Știri auto

Toyota Hilux a câștigat cea de-a șasea ediție a premiului International Pick-Up 2022/2023, devansând modelele Isuzu D-Max și Jeep Gladiator.

Premiul este destinat pick-up-urilor de dimensiuni medii și a fost atribuit în cadrul expoziției „Solutrans 2021” de la Lyon. Vehiculele nominalizate au fost evaluate și analizate de către juriul de experți cu ocazia unui test-drive care a fost organizat la începutul lunii octombrie, în orașul croat Zadar.

Câștigătorii edițiilor precedente ale prestigiosului premiu au fost Volkswagen Amarok și Ford Ranger (ambele de câtee două ori) și Nissan Navara.

„Din 2009, odată la fiecare doi ani, International Pick-up Award (IPUA) este acordat celui mai eficient pick-up de o tonă. Fiind un vehicul multifuncțional produs și vândut la nivel global, atât produsul, cât și piața continuă să evolueze, multe mărci stabilind standarde înalte în ceea ce privește performanța, siguranța, confortul șoferului și cel al pasagerilor”, a declarat Jarlath Sweeney, președintele juriului International Van of the Year, organizatorul competiției.

Diesel de 2,8 litri și 204 CP

Toyota Hilux este produs în șase țări și comercializat în 180 de țări și regiuni din întreaga lume. Cu peste 18 milioane de unități vândute la nivel global, Hilux este cel mai popular pick-up din lume.

La exterior, actuala versiune a modelului Toyota Hilux dispune de o grilă frontală care are un aspect tridimensional, în timp ce spoilerul este mai agresiv. Opțional sunt disponibile faruri și stopuri cu LED, precum și nuanța pentru caroserie „Bronze Metallic”.

Habitacalul oferă un sistem infotainment cu ecran tactil de 8 inch, compatibil Android Auto și Apple Car Play, precum și un sistem audio profesional marca JBL de 800W cu nouă difuzoare.

Sub capota lui Hilux a fost montat un nou propulsor diesel de 2,8 litri, care produce 204 CP și 500 Nm de cuplu. Cu ajutorul acestor resurse, Toyota Hilux este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/oră în 10 secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil promis este de 7,8 litri/100 km.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide