Toyota Mirai Sport Concept: viitorul mașinilor electrice, acum în varianta sport – VIDEO

Autor: Robert Pindic 30 mai 2023 Știri auto

Toyota a dezvăluit noul concept Mirai Sport în cadrul cursei de 24 de ore Super Taikyu Fuji din Japonia. Acesta ar introduce mașinile electrice cu pile de combustie pe hidrogen în sectorul de autoturisme sportive.

Toyota Mirai este o japoneză electrică echipată cu tehnologia Toyota Fuel Cell System, alimentând mașina cu hidrogen. Prima generație de Mirai a fost prezentată în 2014, urmând ca aceasta să treacă printr-o schimbare radicală de design, în 2020. Aceasta a pus bazele conceptului pe care Toyota îl prezintă acum.

Constructorul nu a dezvăluit detalii despre noul concept, însă canalul japonez de YouTube „Ride Now” a făcut o prezentare a exteriorului mașinii. Astfel, putem observa schimbările făcute modelului de bază.

Care sunt modificările aduse de conceptul Toyota Mirai Sport

Conceptul se remarcă printr-un bodykit sportiv care îl aliniază mai mult la designul contemporan al Toyota. Acesta aduce modificări pentru barele de protecție pe față și spate, adăugând elemente sportive precum o admisie inferioară împreună cu trei fante poziționate deasupra plăcuței de înmatriculare pe față, respectiv un difuzor și un spoiler pe partea din spate.

Mirai Sport Concept este echipat, de asemenea, cu un nou set de jante. Jantele din aliaj de 21 de inchi, în stil BBS, sunt dotate cu anvelope Michelin Pilot Sport S cu dimensiunea 245/40R21. Suspensia este coborâtă cu 20 mm, ceea ce nu pare mult, dar are un efect vizibil asupra ținutei mașinii. Se așteaptă ca această configurație mai sportivă să contribuie la îmbunătățirea comportamentului la condus.

Videoclipul nu menționează nicio schimbare în ceea ce privește partea tehnică. Totuși, nu ar fi surprinzător ca aceasta să fie corelată cu schimbarea de design. Tehnologia FCEV standard prezentă pe modelul de producție dezvoltă 182 CP (136 kW) și un cuplu de 300 Nm, permițând o autonomie de 647 km între opririle pentru realimentare.

Cum funcționează Toyota Mirai

Numele de „Mirai” s-ar traduce în Japoneză ca „viitor”, fiindcă folosește un sistem de propulsie avansat față de o mașină obișnuită. Aceasta generează energie electrică dintr-o reacție între hidrogen și oxigen.

Hidrogenul este stocat în rezervoare de înaltă presiune care se pot reîncărca, asemenea alimentării cu beniznă sau motorină. Combustibilul este mai apoi introdus într-o pilă de combustie, unde hidrogenul reacționează cu oxigenul și generează electricitate, adunată într-o baterie. Aceasta este mai apoi transferată către motorul electric. Mai mult, bateria se poate reîncărca la fiecare frânare sau încetinire, economisind combustibil.

Prețul modelului de bază Toyota Mirai în Japonia este cuprins între 7.106.000 ¥ (47.224 euro) și 8.600.000 ¥ (57.150 euro). Însă, varianta mai sportivă ar depăși cu siguranță aceste cifre, afirmă CarScoops.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ride Now


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide