Toyota prezintă conceptul IMV 0, un vehicul din care noile generații Hilux s-ar putea inspira

Autor: Ionuț Vîlciu 19 oct. 2023 Știri auto

Toyota a prezentat IMV 0, un concept multifuncțional ce se poate lua multe forme, de la ambulanță la rulotă. Ar putea influența model în care vor arăta noile generații Hilux.

Noul concept Toyota IMV 0 este un pick-up extrem de configurabil, care permite „proprietarilor să joace un rol în procesul de creare a mobilității”, conform informațiilor publicate de producătorul japonez.

Cu un design inspirat de clasicul FJ40 Land Cruiser, conceptul cu dimensiuni asemănătoare cu cele ale unui Hilux va fi expus la Salonul Auto de la Tokyo săptămâna aceasta, configurat într-o gamă largă de stiluri de caroserie, inclusiv o autorulotă pregătită pentru safari, o ambulanță de salvare montană, o furgonetă destinată vânzării de tip street-food și o versiune echipată corespunzător pentru teren accidentat.

Conceptul folosește platforma IMV, care a fost concepută pentru a permite producția regională localizată a diferitelor vehicule din întreaga lume. Designul acestui concept permite dezvoltarea mai rapidă de vehicule noi, mai accesibile, dată fiind gama foarte de mare de opțiuni de configurare a ceea ce poate fi montat pe platforma din spatele cabinei.

Toyota va aduce la Salonul Auto de la Tokyo un concept extrem de configurabil

Platforma IMV este folosită pentru mai multe vehicule din gama Toyota, dar conceptul IMV 0 pregătește noua etapă în eficientizarea producției de vehicule cu caracter utilitar. Conceptul oferă o bază simplă, cu șasiu și cabină, un schelete pe care se pot adăuga diferite accesorii și se pot construi diverse configurații, în funcție de nevoile clienților. Toyota declară că acest vehicul oferă „posibilități nemărginite de personalizare”.

Este posibil ca IMV 0 să ofere o primă privire asupra funcționalității următoarei generații Hilux, având în vedere că pick-up-ul din generația actuală se află pe piață deja de 8 ani, ceea ce ar putea însemna că Toyota ar putea introduce o nouă generația, care să fie inspirată de acest concept.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide