Toyota prezintă un nou concept la Le Mans: un Prius modificat de divizia Gazoo Racing

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2023 Știri auto

Toyota aduce la Le Mans conceptul Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition. Mașina primește o listă lungă de modificări aerodinamice.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este unul dintre cele mai importante evenimente din motorsport. Anul acesta, faimosul eveniment împlinește 100 de ani, iar echipa Toyota Gazoo Racing sărbătorește prin dezvăluirea unui concept. Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition se bazează pe a cincea generație a modelului hibrid de producție, având un kit aerodinamic extins care îl face să pară pregătit pentru circuit, relatează Carscoops.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition are o bară de protecție frontală reproiectată, cu faruri multiple derivate din motorsport, care flanchează o admisie mai mare de tip fagure. Partea din față primește, de asemenea, un splitter pronunțat, două seturi de lame aerodinamice și o capotă mai ușoară din fibră de carbon. Profilul se remarcă prin evazări negre ale aripilor, praguri mai agresive și stickere „Racing Hybrid”.

Toyota sărbătorește centenarul Le Mans printr-un concept bazat pe modelul hibrid Prius

În plus, în partea din spate a fost montat un spoiler fix, un difuzor larg și extensii pentru aripa spate inspirate de cursele de anduranță. Conceptul hibrid rulează pe un nou set de jante din aliaj de 18 inch, care sunt încălțate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S cu dimensiunile de 235/50R18. De asemenea, primește o suspensie ce lățește ecartamentul, pentru a-i spori caracteristicile dinamice.

Toyota nu a menționat nicio modificare la trenul de propulsie hibrid al Priusului prezent la Le Mans. Totuși, ei susțin că acest concept „atinge performanțe excelente de condus datorită, în parte, roților sale exclusive și pieselor aerodinamice de performanță inspirate de GR010 HYBRID de la TGR, care concurează WEC”. Deși pare că acest concept va rămâne în acest stadiu, există rapoarte despre o viitoare variantă GRMN a lui Prius care ar putea fi inspirată de concept, oferind mai multă putere și un șasiu mai sportiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide