Toyota GR Supra – Coupe-ul japonez cu suflet german – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2023 Știri auto

Noua Toyota Supra a ajuns și în România. Cea de a cincea generație a coupe-ului japonez este una dintre cele mai interesante mașini sport de pe piață.

Toyota GR Supra, pe numele său complet, a ajuns și la noi în țară. Coupe-ul sportiv din oferta producătorului japonez are suflet de mașină germană. Noua Supra este creată în colaborare cu BMW și împarte platforma cu BMW Z4. Motorul are o capacitate de 3,0 litri, șase cilindri și dezvoltă 340 CP. Toată puterea ajunge la roțile spate printr-o cutie automată cu opt trepte și, opțional, printr-o cutie manuală cu șase rapoarte.

Motorul este ascuns sub o capotă lungă. Mașina vine cu faruri full LED, iar partea frontală aduce puțin aminte de Supra din generația precedentă. Fantele mari din bara frontală permit aerului să ajungă la radiatoare și, în același timp, conferă mașinii un aspect agresiv.

Jantele măsoară 19 inch, iar în spatele lor regăsim frâne mari, care să confere mașinii o putere de frânare pe măsura celei dezvoltate de motor. Aripile spate sunt late, oferind mașinii un aspect musculos, chiar impozant.

Spatele are stopuri subțiri cu tehnologie LED și lumini de ceață amplasate central, ca la mașinile de Formula 1. Acestea sunt flancate de două terminații ale evacuării, care completează pachetul.

Noua Toyota Supra vrea să scoată pilotul din tine

La interior, mașina ne aduce aminte de modelele BMW. Fiind o colaborare între cele două branduri, mașina folosește butoane, sistemul de infotainment și diferite alte comenzi, precum selectorul transmisiei, de la BMW. Tabloul de bord este digital și este creat special pentru această mașină, cu un turometru care aduce aminte de cadranele întâlnite pe Lexus.

În general, materialele din interiorul noii Toyota Supra sunt bune. Avem piele, plastic moale și ornamente din fibră de carbon, iar elementele de BMW ar trebuie să ofere o experiență familiară și ergonomică utilizatorilor.

Prețurile pentru noua Toyota GR Supra încep în România de la 62.980 de euro.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide