Toyota vrea să arate lumii că Prius nu mai este o mașină plictisitoare. Se pare că pregătește o versiune cu peste 300 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 09 oct. 2023 Știri auto

Toyota pare că pregătește o versiune sportivă pentru Prius, mașina care popularizat propulsia hibridă. Am putea primi o Toyota Prius cu peste 300 CP.

Spre deosebire de predecesorii săi, a cincea generație Toyota Prius a fost și este lăudată pentru designul său elegant și îmbunătățirile notabile ale performanței. Aceste îmbunătățiri au stârnit așteptări pentru o potențială variantă de înaltă performanță de la divizia Gazoo Racing. Zvonurile recente din Japonia sugerează sosirea unui Prius preparat de GRMN, care va avea un motor mai puternic, îmbunătățiri de ordin aerodinamic și pentru trenul de rulare, relatează Carscoops.

Conform celor mai recente informații, ne putem aștepta ca această versiune performantă să utilizeze o versiune mai puternică a configurației hibride plug-in de 2,0 litri, care, pe modelul de serie, produce 220 CP, promițând un răspuns îmbunătățit și un sunet mai sportiv.

Toyota ar putea aduce pe piață un Prius cu peste 300 CP

Insigna GRMN este rezervată pentru cel mai înalt nivel de performanță dintre produsele diviziei Toyota Gazoo Racing, așa că nu am fi surprinși dacă puterea combinată o depășește pe cea dezvoltată de RAV4 Prime, care folosește tot un sistem hibrid cu încărcare la priză.

Ne putem aștepta ca inginerii de la Gazoo Racing să lucreze configurarea suspensiei pentru a oferi o manevrabilitate mai bună. De asemenea, dată fiind puterea mai mare, ne putem aștepta și la un sistem de frânare mai performante pentru ceea ce ar putea fi cel mai rapid Prius de serie fabricat vreodată. În plus, creșterea rigidității platformei TNGA va fi un obiectiv cheie, realizată prin puncte de sudură suplimentare și utilizarea de noi adezivi.

Cât despre design, probabil că va împrumuta elemente din conceptul prezentat anul acesta la Le Mans. Astfel că vom putea vedea spoilere mai agresive, jante mai mari și câteva alte elemente care nu doar că vor face mașina să arate mai dinamic, dar vor contribui și la eficiența aerodinamică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide