Trafic restricționat pe DN1, între Predeal și Brașov, timp de o lună

Autor: Adrian Somai 05 iul. 2023 Știri auto

Circulația pe DN1, între Predeal și Brașov, va fi restricționată începând de astăzi pentru o perioadă de o lună. Această decizie a fost luată din cauza lucrărilor de reparații ce se efectuează în această perioadă pe un tronson de 12 kilometri, în zona Timișului de Sus.

Potrivit unui anunț publicat de DRDP Brașov prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, de astăzi vor începe lucrările pregătitoare (frezarea stratului de uzură) pentru așternerea unui covor asfaltic între Timișul de Sus (zona Cotul Donului) și intrarea în Municipiul Brașov. “Preconizăm că lucrările (frezare și așternere) vor dura aproximativ o lună și vor necesita închiderea traficului pe o bandă în zona intervenției”, a mai transmis cu această ocazie Regionala de Drumuri Brașov.

DN1, și în special acea porțiune de drum, sunt cunoscute pentru ambuteiajele formate în zilele aglomerate de la sfârșitul săptămânii, atunci când mulți bucureșteni și nu numai aleg să se deplaseze către zonele de munte. Astfel, Regionala de Drumuri Brașov le recomandă șoferilor să evite zona și să folosească traseele alternative pentru evitarea ambuteiajelor. Este vorba despre DN73A Predeal – Râșnov, respectiv de DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. 

Lucrări de reparații pe DN1 în plin sezon

Cei mai mulți dintre șoferii care au văzut postarea celor de la DRDP Brașov au reacționat negativ la aceasta, transmițând oficialilor că nu înțeleg de ce era nevoie de o asemenea lucrare de anvergură chiar în plin sezon turistic. În plus, nu sunt deloc puțini nici cei care nu înțeleg de ce durează o lună pentru asfaltarea unei porțiuni de drum de numai 12 kilometri.

Întrebați de un șofer de ce nu se lucrează pe timp de noapte, așa cum se face în țările din vest, oficialii DRDP Brașov au explicat că pe Valea Prahovei tirurile nu au voie să circule pe timp de zi, motiv pentru care traficul greu peste noapte se dovedește a fi mult mai intens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DRDP Brasov, ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide