Tramvai modernizat, blocat pe şine la prima cursă. VIDEO

Autor: Mediafax 10 mai 2016 Știri auto
Tramvai modernizat, blocat pe şine la prima cursă. VIDEO

 


Un tramvai a rămas blocat pe linie, la Craiova, din cauza unei defecţiuni, la doar trei zile de la reluarea circulaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tramvaiul se afla la prima cursă pe care a efectuat-o doar până la jumătate, după care s-a defectat, conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova fiind nevoită să îl tracteze până la depou cu o autobasculantă.

Potrivit directorului RAT Craiova, Sorin Manda, a fost vorba de o defecţiune a chopperului, iar vineri, înainte de a fi trimis în cursă, tramvaiul a fost verificat de firma care se ocupă de mentenanţa lor.

„În timpul probelor pe care le-am făcut înainte de a relua circulaţia tramvaielor în Craiova, au fost sesizate unele probleme la acest tramvai. Chopperele au fost montate printr-un proiect european în perioada 2008-2013, iar firma care le-a montat se ocupă şi de mentenanţa lor. Vineri i-am rugat să vină să îl verifice şi să îl repare dacă este nevoie. La ora 16 ne-au spus că este totul în regulă şi am trimis tramvaiul în cursă. A reuşit să parcurgă traseul doar dus. La întoarcere a rămăs fără alimentare electrică şi l-am tractat până la depou. Astfel de defecţiuni sunt, din păcate, inerente având în vedere parcul învechit de care dispunem. Aşteptăm deschiderea liniilor de finanţare pe fonduri europene pentru a putea achiziţiona tramvaie noi. Angajaţii Regiei când au reabilitat tramvaiele, au lucrat la partea de interior, la scaune, podea, iluminat şi la bandajele şi cuplajele de la roţi, dar nu au intervenit şi asupra sistemelor de alimentare cu energie electrică ale acestora”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Sorin Manda, directorul RAT Craiova.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide