Transparenţa Domnului Şova

Autor: Adrian Mihălţianu 29 mai 2013 Știri auto
Transparenţa Domnului Şova

„Cred că a fost prea transparent, că nu trebuia să vă spună nimic până nu încheia negocierea. Dacă v-a anunţat înainte să încheie negocierile, înseamnă că a greşit”, a spus Ponta jurnaliştilor. Contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania ar urma să fie reziliat în următoarele zile, şi nu la începutul acestei săptămâni, Şova declarând de această dată că mai trebuie stabilite unele detalii.

Însă, isteria autostrăzilor merge mai departe: autostrada Arad-Timişoara, deschisă în decembrie 2011, este reasfaltată pe toată lungimea, după ce stratul de suprafaţă a început să se deterioreze. Lucrările de asfaltare au loc pe calea de circulaţie de la Arad la Timişoara, pe segmente de câte cinci kilometri, care se schimbă în fiecare zi, astfel că pe lungimea acestora se poate circula cu cel mult 60 de kilometri la oră, pentru că este disponibilă o singură bandă de mers.

Autostrada se află încă în administrarea constructorului, iar de la deschiderea traficului nu s-a putut circula niciodată cu viteza legală de 130 de kilometri la oră, viteza maximă permisă fiind de 100 kilometri la oră până în momentul predării către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumurilor Naţionale din România.

„Chiar şi după această predare, lucrări vor mai exista, pentru că în proiectul iniţial nu erau prevăzute reţelele de apă necesare toaletelor publice, astfel că ele vor fi introduse ulterior”, a declarat marţi, corespondentului MEDIAFAX, subcomisarul Teodor Tudur, şeful Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest.

Am dori şi noi să ştim cam în ce secol ne putem aştepta ca, în loc de vorbe, să avem autostrăzi. Căci de plătit, plătim pentru ele, cu vârf şi îndesat. „Sume-surpriză”, vorba domnului Şova…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide