Un tren a acroșat un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată în Vrancea – FOTO

Autor: Marius Vișan 06 mai 2021 Știri auto
Un tren a acroșat un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată în Vrancea – FOTO

Accidentul feroviar a avut loc în data de 6 mai 2021, la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Sihlea, județul Vrancea.

Un tren care circula pe ruta Mărășeşti -Buzău a acroșat un autoturism, la trecerea la nivel cu calea ferată. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz.

Șoferul ar fi ignorat regulile și indicatoarele rutiere instituite în zonă

Cel mai probabil, șoferul autoturismului a ignorat normele rutiere și această imprudență majoră era să-l coste viața. Din fericire, în urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.

”Prin apel 112 a fost sesizat faptul că un tren care circula pe relația Mărășești -Buzău, la trecerea la nivel cu calea ferată aflată în Sihlea, a acroșat un autoturism. În urma coliziunii, nu au rezultat victime, doar pagube materiale” se arată în comunicatul de presă emis după eveniment.

Accidentul amintește de starea proastă a trecerilor de cale ferată din întreaga țară. Aproape jumătate dintre acestea îi expun pe oameni la riscuri imense.

De ce se întâmplă tot mai des astfel de incidente în țara noastă?

Trecerile la nivel cu calea ferată reprezintă o capcană mortală pentru șoferi. Există mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că șoferii sunt indisciplinați și nu respectă regulile / indicatoarele din zonă.

Pe de altă parte, în unele zone, semnalizarea este foarte proastă, așa că șoferii sunt mai degrabă derutați decât îndrumați corect în privința modului cum trebuie să procedeze la intersecției cu o linie de tren. În alte cazuri, la agravarea situației contribuie și condițiile atmosferice, și faptul că afară este întuneric.

Cel mai bine ar fi ca la aceste treceri la nivel cu calea ferată să fie instalate bariere.

Citește și Un TIR a fost lovit de două trenuri în decurs de două minute. S-a întâmplat în Vaslui – VIDEO

Citește și Au apărut imaginile cu momentul în care un BMW a fost lovit de tren la Vlădeni. VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Vrancea


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide