Trump propune UE eliminarea totală a taxelor la importurile auto

Autor: Mediafax 05 iul. 2018 Știri auto
Trump propune UE eliminarea totală a taxelor la importurile auto

Administraţia Donald Trump propune Uniunii Europene eliminarea totală, pe bază de reciprocitate, a taxelor vamale pentru importurile de autovehicule, afirmă surse citate de site-ul publicaţiei germane Handelsblatt. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat recent că va impune taxe vamale de 20% pentru importurile de autovehicule fabricate în ţările Uniunii Europene. Însă, în contextul în care UE a adoptat deja măsuri de retorsiune după ce Donald Trump a impus tarife la importurile de oţel şi aluminiu, Administraţia de la Washington a formulat acum noi propuneri.

Ambasadorul american la Berlin, Richard Grenell, a avut o întrevedere cu Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler, cu Harald Krüger, şeful Consiliului de administraţie al firmei BMW, şi cu preşedintele grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Potrivit unor surse citate de revista germană Handelsblatt, Administraţia de la Washington este pregătită să accepte eliminarea totală a taxelor pentru importurile auto în relaţia cu Uniunea Europeană. Un astfel de acord ar necesita o decizie a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi înregistrarea condiţiilor la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide