Tucson a fost cel mai bine vândut model Hyundai în noiembrie

Autor: Mihai Morcovescu 25 dec. 2021 Știri auto

Constructorul Hyundai se poate lăuda cu o creștere spectaculoasă a vânzărilor pe piața europeană în luna noiembrie. În condițiile unei scăderi cu 17,5% a vânzărilor la nivel continental, coreenii au înregistrat o creștere cu 41,6% comparativ cu aceeași lună din 2020.

Producătorul coreean a reușit să mențină capacitatea de producție la un nivel înalt datorită colaborării cu producătorii locali de semiconductori.

În România, Hyundai a reușit să vândă în primele 11 luni ale anului 8.442 de unități. Astfel, s-a clasat pe locul secund în urma Dacia. Marca autohtonă a comercializat de peste trei ori și jumătate mai multe mașini (30.218).

Kona și Ioniq 5, foarte populare în rândul europenilor

Potrivit datelor publicate de Conform Asociației Constructorilor de Automobile Europeni (ACEA), Hyundai a vândut 45.837 de unități în noiembrie. În primele 11 luni din 2021 compania asiatică a comercializat 472.852 de unități. Este o creștere cu 24,3% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cel mai vândut model din gama Hyundai în noiembrie 2021 a fost SUV-ul Tucson. SUV-ul a fost vândut în 12.408 de exemplare, ocupând locul 9 la nivel european.

Celelalte modele care au avut căutare în rândul clienților europeni au fost Kona cele din din gama „i” a constructorului coreean.

Alte automobile populare în Europa sunt cele derivate din viitoarea linie de mobilitate Hyundai. Printre acestea se numără Kona electric, care este produs în Cehia, și Ioniq 5, una dintre finalistele prestigiosului premiu „European Car of the Year 2022”.

Cota de piață europeană deținută de Hyundai în luna noiembrie a fost de 4,4 procente, cu 0,9 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași lună din 2020.

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide