Tunisia introduce roboți în locul patrulelor de control

Autor: ProMotor 05 apr. 2020 Știri auto

Tunisia introduce roboți în locul patrulelor de control. Aceștia pot îndeplini rolul polițiștilor pentru a-i controla pe cei care nu respectă starea de carantină, fără a presupune un contact direct. Vehiculele robotizate care patrulează pe străzile din Tunis sunt foarte potrivite pentru controlul populației aflate în carantină.

Intră în Galeria FOTO

Dacă ne gândim la Africa, avem în minte imagini apocaliptice cu copii subnutriți și o subdezvoltare marcantă. Nu toată statele africane sunt însă în acest punct, iar unele pot chiar da lecții unor țări occidentale mult mai dezvoltate. Este și cazul Tunisiei, care folosește îbn capitala țării, Tunis, roboți speciali pentru a controla persoanele de pe stradă în locul polițiștilor. Vehiculele robotizate sunt controlate de la distanță de polițiști și sunt dotate cu camere video și megafoane pentru a se putea adresa celor care circulă pe străzi și pentru verificarea documentelor acestora.

Patrulele de poliţie au fost înlocuite pe străzile din Tunis, capitala Tunisiei, cu roboţi de patrulare dotaţi cu camere de luat vederi, senzori şi sirenă. Potrivit BBC, nu este cunoscut exact
numărul roboţilor puşi în funcţiune de Ministerul de Interne din această ţară.

Tunisia, care a raportat până acum 436 cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 14 decese, se află în stare de carantină.

Roboţii PGuard, fabricaţi de Enova Robotics, sunt dotaţi cu o camera termală, lumini, dar şi un radar de mici dimensiuni.

În imaginile publicate chiar de Ministerul de Interne din Tunisia, un robot se îndreaptă către un cetăţean, iar ofiţerul aflat în control solicită un act de identitate. Ulterior îi transmite
bărbatului că îşi poate cumpăra ţigări, dar că trebuie să o facă mai repede şi să se îndrepte către casă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide