Turiști cu Dacia Duster salvați de jandarmii montani după ce au rămas blocați în zăpadă

Autor: David Andrei 05 feb. 2021 Știri auto

Doi turiști plecați la munte cu o Dacia Duster au rămas blocați în zăpadă pe un drum pe care se prăbușiseră mai mulți copaci. Cei doi au fost salvați de jandarmii montani.

GALERIE FOTO

Turiștii petrecuseră câteva zile la o cabană din Valea Blaznei din Munții Rodnei. Condițiile de drum le-au stricat însă, planurile de întoarcere acasă. Zăpada moale și câțiva copaci, căzuți în urma rafalelor de vânt care au lovit zona, le-au făcut imposibilă deplasarea. Cei doi au solicitat ajutorul jandarmilor montani. Aceștia au reușit să ajungă la ei cu ajutorul vehicul șenilat, oferit de administratorul complexului.

Jandarmii au reușit să îndepărteze trunchiurile căzute peste drum. Aceștia au ajuns, în cele din urmă, în zona indicată de turiștii rămași blocați acolo. Cei doi au primit sprijin pentru a-și continua drumul în siguranță.

Cabana la care fuseseră cazați cei doi turiști din Cluj se află la o altitudine de 1.250 de metri. Jandarmii montani îi anunță pe turiștii care vor să ajungă în complexul turistic respectiv că, în prezent, drumul este practicabil în condiții de iarnă.

Turiștii blocați în zăpadă aveau o mașină de nădejde, Dacia Duster

Turiștii blocați în zăpadă erau echipați corespunzător și făceau deplasarea la bordul unei mașini de nădejde, Dacia Duster. Este modelul cu care doi români, Atilla și Kinga Bertici, au fost în iarna trecută în Siberia, până la așa-zisul pol al frigului, Oymyakon.

Duster și-a confirmat abilitățile și în ultima perioadă. Săptămâna trecută au apărut în mediul online imagini cu SUV-ul românesc traversând, fără vreo urmă de ezitare, un râu parțial înghețat.

O altă filmare cu un Duster care tracta o remorcă plină de baloți de paie a devenit virală zilele trecute. Mașina cu gardă mare la sol, în versiune 1.5 dCi, dar cu o serie de modificări, trăgea după ea nu mai puțin de 136 de baloți.

Jandarmii montani au salvat doi turiști blocați de zăpadă și brazi rupți de vânt în Munții…

Posted by Alin Cordos on Thursday, 4 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jandarmii montani Rodna



Comentarii
Inchide