Uber a lansat serviciul de maşini fără şofer – VIDEO

Uber a lansat serviciul de maşini fără şofer – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

 


Uber lansează miercuri, în oraşul Pittsburgh din Statele Unite, serviciul său de maşini autonome, scrie Digi24.ro, citând News.ro. În acest oraş, Uber dispune de o mică flotă de patru maşini fără şofer.

Lansarea acestui serviciu este deocamdată experimentală, iar prin intermediul acestuia câţiva clienţi fideli ai Uber vor putea călători cu maşinile autonome dotate cu o mulţime de camere video, sisteme laser şi senzori.

În faza de testare a serviciului pasagerul nu va fi singur în maşină. Un mecanic va fi prezent în permanenţă pe scaunul şoferului, fără însă să atingă volanul, dar pregătit oricând să intervină. Pe lângă acesta un al doilea mecanic va fi, de asemenea, în maşină pentru a observa comportamentul vehiculului autonom în trafic.

Dacă în faza de test vehiculele autonome se vor comporta corespunzător următorul pas ar fi acela în care pasagerul va putea călători singur în maşină.

Uber a testat aceste maşini timp de doi ani, iar la testul rezervat presei, jurnaliştii au remarcat că vehiculele circulau fără dificultate pe străzile înguste din oraşul american.

Dacă vă întrebaţi de ce a fost ales Pittsburgh răspunsul este pentru că acesta este considerat un pol al tehnologiilor de vârf de pe coasta de est a SUA.

Cum s-a descurcat noul Uber fără şofer puteţi vedea în clipul de mai jos

VIDEO
Comentarii
Inchide