Ultima șansă să cumperi o mașină prin Programul Rabla 2020

Autor: George Cristea 25 sept. 2020 Știri auto
Ultima șansă să cumperi o mașină prin Programul Rabla 2020

Este ultima șansă să mai cumperi o mașină prin Programul Rabla: populara schemă de subvenționare a prețului de achiziție al unei mașini noi se încheie anul acesta pe data de 30 septembrie. Cei care doresc să cumpere o mașină prin programul Rabla mai au, teoretic, numai trei zile pentru a face acest lucru.

În ciuda condițiilor dificile dictate de pandemie, programul Rabla a demarat anul acesta la data de 17 martie, după ce la începutul aceleiași luni fuseseră publicate condițiile de desfășurare ale programului. Potrivit acestora, înscrierile în Rabla Clasic sunt deschise până la data de 30 septembrie 2020 sau până se epuizează fondurile alocate de autorități pentru prime de casare și ecobonusuri.

405 milioane de lei sunt acordate celor care vor să-și dea mașina veche la casat în vederea achiziționării unui autoturism nou (sau a unei motociclete). Este cel mai mare buget acordat vreodată programului Rabla, cel mai longeviv program guvernamental din România. Aproximativ 60.000 de români ar putea beneficia de prima de casare cotată la 6.500 de lei.

Ultima șansă să mai cumperi mașină prin Programul Rabla 2020: Ce trebuie să știi

Ca noutăți introduse în programul Rabla 2020 reamintim posibilitatea de achiziționare a motocicletelor noi, dar și creșterea ecobonusului pentru mașini cu sisteme de propulsie hibridă, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei. O altă noutate a programului Rabla în 2020 o constituie posibilitatea cumpărării unei motociclete prin casarea unei mașini mai vechi de opt ani.  În acest caz prima acordată este mai mică decât în cazul cumpărării unei mașini: doar 3.500 de lei. În schimb, nu există posibilitatea de casare a unei motociclete prin programul Rabla.

La fel ca anul trecut, ecobonusurile se pot cumula, astfel că un cumpărător poate beneficia din partea statului de o sumă maximă de 10.000 de lei, adică aproximativ 2.000 de euro.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, acesta a adus în 2020 două noutăți pentru cei care l-au accesat. Prima se referă la faptul că mașina cumpărată prin programul Rabla Plus 2020 nu va putea fi înstrăinată cel puțin un an. Cea de-a doua se referă la faptul că pot fi achiziționate motociclete pur electrice, pentru care s-ar putea acorda o primă de 3.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide