Program Transfăgărășan 2020: Circulația se deschide pe 1 iulie

Autor: George Cristea 30 iun. 2020 Știri auto

Cel mai spectaculos drum din România se redeschide circulației, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, circulația pe Transfăgărășan va fi permisă, în 2020, începând cu ziua de miercuri, 1 iulie.

Intră în Galeria FOTO

„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranța participanților la trafic, circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții între orele 21:00-07:00.”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, comunicatul CNAIR mai conține un avertisment pentru cei ce circulă pe Transfăgărășan în 2020. Se pare că, în ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile. Șoferii și pasagerii din mașini sunt sfătuiți să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

Până când se va putea circula pe Transfăgărășan în 2020?

Drumul Național 7C, cunoscut în limbajul popular sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil.

În mod tradițional, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe data de 1 iulie a fiecărui an, dar asta depinde în părincipal și de condițiile meteo. Pentru deschiderea din acest an, drumarii au avut mult de furcă, deoarece au căzut ninsori semnificative în această zonă, în primăvară. Stratul de zăpadă a atins, în unele zone, chiar și 5-6 metri. În aceste condiții, planurile de deschidere a Transfăgărășanului la timp pot fi date peste cap.

Circulația este permisă pe Transfăgărășan în restul de patru luni rămase, ceea ce ar putea să însemne data de 1 noiembrie. Nici aceasta nu este bătută în cuie, uneori închiderea frumosului drum montan putând să se facă mai devreme, sau mai târziu, în funcție de condițiile meteo. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 4 noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide