Un american nebun și-a construit un Volkswagen Beetle gigantic

Autor: George Cristea 04 sept. 2020 Știri auto

Un american nebun și-a construit un Volkswagen Beetle gigantic, care depășește dimensiunile unui Hummer. Scott Tupper și-a botezat creația, în mod previzibil, „Huge Bug”.

Intră în Galeria FOTO

Legendara „Broscuță” cu care Volkswagen a cucerit piața auto mondială are și acum cohorte de fani pe toate continentele. O dovedește un american care și-a dorit să conducă un Beetle, dar nu a vrut să se simtă „strivit” între uriașele (prin comparație) mașini americane. Tupper s-a hotărât, astfel, să corecteze această eroare istorică și să își construiască propriul Beetle, dar cu 50% mai mare decât originalul.

O creștere a dimensiunilor cu 50% ar fi făcut ca mașina rezultată să nu poată fi condusă legal pe șoselele din Statele Unite, așa că a făcut un mic compromis pentru o creștere cu 40% a dimensiunilor. Chiar și așa, mașina rezultată este „Yuge”, cum îi place președintelui Trump să spună.

Pentru a obține giganticul Beetle, Scott Tupper a folosit un Volkswagen Beetle din 1959 căruia i-a făcut o copie digitală prin scanarea mașinii. Odată încheiat acest proces, Scott a mărit cu 40% diferitele componente ale mașinii. Informațiile rezultate au fost folosite pentru realizarea panourilor de caroserie cu dimensiuni gigantice pe care le puteți admira mai jos.

Ce se află sub caroseria acestui Volkswagen Beetle gigantic?

Desigur, Tupper nu a putut „umfla” platforma tehnică a lui Beetle, așa că au folosit ca bază pentru viitoarea mașină o camionetă Dodge. Pe aceasta au montat un motor V8 de 5,7 litri provenit de la un Dodge Magnum. Rezultatul este o mașină care arată exact ca un Volkswagen Beetle, dar este masiv comparat cu modelul original. Designul este însă autentic, iar acest lucru este valabil și pentru interior.

Chiar dacă planșa de bord a lui Beetle original (de asemenea, mărită cu 40%) te poate induce în eroare, mașina lui Tupper dispune de confortul unei mașini mult mai moderne. Astfel, geamurile sunt acționate electric, iar mașina dispune de închidere centralizată, dar și de scaune încălzite și ventilate. Panoul de instrumente original al modelului Dodge este poziționat sub planșa de bord, de unde poate fi accesat la o apăsare de buton.

Mașina lui Tupper este cu adevărat impresionantă, iar Tupper spune că oamenii se iau după el pe autostradă pentru a o putea admira mai îndeaproape. Unii dintre ei au fost chiar interesați să cumpere Huge Bug, dar ofertele au fost „modeste”, după spusele lui Tupper.

Volkswagen Beetle a fost cel mai longeviv model de mașină produs vreodată, dar succesoarele sale, New Beetle și Beetle A5, nu s-au bucurat de aceeași atenție din partea publicului. Acest lucru a determinat Volkswagen să anunțe că legendarul model nu va mai avea un succesor. Cultul Beetle rămâne însă, după cum o dovedește încercarea lui Tupper, dar și alte creații realizate pe baza legendarului model german. Kartul realizat dintr-o aripă de Beetle este unul dintre multele exemple.

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide