Un Aston Martin, abandonat într-un depozit. Mașina nu a mai pornit de 40 de ani – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 sept. 2023 Știri auto

Fosta gazdă a emisiunii Fifth Gear, Johnny Smith, a publicat un videoclip în care detaliază descoperirea unui Aston Martin DB4. Mașina care ar fi aparținut unui spion nu a mai fost pornită de 40 de ani.

Aston Martin este un producător recunoscut pentru mașinile exclusiviste pe care le produce, dar și pentru conexiunea cu franciza James Bond. De-a lungul anilor, faimosul spion britanic a condus în seria de filme ce-i poartă numele modele Aston Martin. Poate nu la fel de faimoasă precum spionul britanic, sunt sigur că unii dintre noi își mai aduc aminte de emisiunea Fifth Gear. Printre gazdele acesteia s-a numărat și Johnny Smith, care acum are propriul canal de YouTube, intitulat The Late Brake Show.

El a postat un videoclip în care ne prezintă una dintre cele mai recente descoperiri ale sale, un Aston Martin DB4 din 1959, care nu a mai fost pornit din 1982. În plus, mașina are o poveste interesantă din care reiese faptul că ar fi aparținut unui adevărat spion.

Povestea unui Aston Martin care nu a mai pornit de peste 40 de ani

Povestea mașinii este cu adevărat fascinantă. După cum povestește actualul proprietar al mașinii, în 1951, cel care a deținut în trecut mașina a primit de la unchiul său, care era unul dintre marii acționari ai companiei British American Tobacco, un cec în valoare de 1 milion de lire sterline. Această sumă de bani ar fi trebuit să revină celor doi copii ai nepotului său. Situația nu a decurs tocmai așa, deoarece, odată ce a primit banii, respectivul a cumpărat acest Aston Martin, un Bentley, un avion și un iaht. „Când a murit, niciun ban nu mai rămăsese”, povestește Paddy, actualul proprietar al mașinii.

Paddy a cumpărat-o chiar de la fiul respectivului, iar mașina are niște caracteristici cel puțin dubioase. Bara din spate este complet ruginită și putem vedea și un cui de remorcare montat. Motivul este acela că proprietarul original al mașinii o folosea pentru a-și duce iahtul în mare, astfel că apa sărată a corodat foarte puternic partea din spate a mașinii.

Potrivit lui Paddy, proprietarul inițial a fost un „James Bond din viața reală”, care a luptat cu Rezistența Greacă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial înainte de a se alătura OSS, care mai târziu avea să devină CIA. Mai apoi, a fost cumpărată de omul care a moștenit 1 milion de lire sterline, apoi a fost scoasă din circulație în 1982, stând în garajul fiului respectivului până în 2003, atunci când Paddy a cumpărat-o.

Mașina nu a mai fost pornită de 41 de ani, dar Paddy a reușit să o pornească după ce a înlocuit mai multe componente electrice, iar motorul sună foarte bine, chiar dacă a hibernat aproape jumătate de secol.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Late Brake Show / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide