Un BMW X3 a ars complet pe autostradă – FOTO

Autor: Marius Vișan 10 mai 2021 Știri auto

În ziua de duminică, 9 mai 2021, un BMW X3 a fost cuprins de flăcări pe autostrada A10 Sebeș – Turda.

Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru lichidarea focului. Mașina incendiată s-a aflat pe sensul Turda – Aiud, la kilometrul 49, în zona Miraslău.

Din primele informații mașina a staționată pe banda de urgentă, incendiul manifestându-se generalizat, au transmis pompierii la scurt timp după declararea evenimentului. La fața locului s-a deplasat o mașină de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Mașina, un crossover BMW X3, a ars complet

Nu s-au înregistrat victime. Pentru a elibera circulația a intervenit o firmă de tractări auto din Aiud.

Nu se cunosc detaliile producerii acestui incident, dar, cel mai probabil focul a pornit de la instalația electrică a mașinii.

Intră în GALERIA FOTO

Stingătoare de incendiu, omologate, pentru mașină

Pentru a preveni răspândirea unui incendiu la mașină este necesară o intervenție rapidă din partea șoferului. În astfel de situații este necesară prezența în mașină a unui stingător. Legea îi obligă pe toți șoferii să dețină un extinctor în mașină.

Legislația prevede existența în dotările fiecărui autovehicul a unui stingător de incendiu omologat RAR și aflat în termenul de valabilitate.

Conform Art. 8 din Ordonanța de Urgență nr. 195/2002, cu modificarile, completările și aprobările ulterioare, privind circulația pe drumurile publice, „pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante şi stingătoare de incendiu, omologate”.

De asemenea, pe lângă prezența unui astfel de stingător, este necesară și o minimă pregătire pentru a face față unei situații în care fumul începe să iasă de sub capotă.

Majoritatea incendiilor auto sunt cauzate de scurt-circuite, scurgere de lichid inflamabil sau defecțiunea căilor de transport al acestora.

Cele mai utilizate stingătoare sunt cele care au că agent de stingere pulberea, acestea acoperind aproape toată gama de clase de incendii, în spații închise sau deschise (mijloace de transport auto, benzinării, depozite, magazii, centrale termice, magazine, nave, vagoane, etc) precum și asupra echipamentelor electrice cu tensiuni de până la 1000V.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Alba


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide