Un brand auto de lux face angajări în România

Autor: Dragos Suciu 24 mart. 2017 Știri auto
Un brand auto de lux face angajări în România

Star Transmission, filială a grupului Daimler, a realizat o investiţie de 36 de milioane de euro la Cugir, prin deschiderea unei noi unităţi în care se produc roţile planetare pentru cutia în nouă trepte 9G-Tronic, şi creează, astfel, 200 de locuri de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Star Transmission, filială a grupului Daimler, îşi continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unităţi de producţie la Cugir. Finalizarea acestei noi facilităţi – o investiţie de 36 de milioane de euro şi având o suprafaţă de 11.000 mp – creează oportunităţi de muncă pentru 200 de angajaţi”, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de reprezentanţii Daimler.

În noua hală de la Cugir, Star Transmission a început producţia în serie a patru modele diferite de roţi planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic, potrivit sursei citate.

Cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic se produce tot în România, la Sebeş, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiţie masivă menită să susţină reţeaua globală de producţie Daimler: 300 de milioane de euro şi oportunităţi de lucru pentru 500 de noi angajaţi.

„În cadrul strategiei de creştere sustenabilă a Grupului, investiţiile finalizate în acest an la Cugir au vizat şi calificarea personalului în fabricile din Germania, dar şi implementarea de tehnologii de ultimă generaţie. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiţia actuală de la Cugir presupune o creştere în mai multe etape a capacităţii de producţie a roţilor planetare. Ea urmează investiţiei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcţia, în cadrul aceleiaşi baze, a unei noi hale de producţie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Star Transmission a devenit, ulterior investiţiei din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2600 de angajaţi.

Angajaţii fac traininguri pentru calificare la sediile Daimler din Germania, iar compania se implică şi în susţinerea învăţământului profesional de tip german în România. Absolvenţii acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly şi companiile partenere, deţinând competenţe şi certificări recunoscute atât în România, cât şi în străinătate.

În cadrul unităţilor de producţie din Cugir şi Sebeş funcţionează o Şcoală de Maiştri precum şi programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenţi din România şi Germania.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide