Un britanic deține o colecție de 400 de mașini. Modele rare ce valorează peste 45 mil. de euro – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 28 dec. 2022 Știri auto

Rodger Dudding a cumpărat în 1968, mai mult de nevoie, un Jensen FF, pe care câțiva ani mai târziu l-a restaurat.

Dudding numește Jensen-ul „mașina originală”, de la care a început întreaga sa colecție, automobil pe care îl mai are și astăzi. Acesteia i se alătură alte două modele asemănătoare, 400 de alte mașini clasice și aproximativ 65 de motociclete. Valoarea estimată a acestei colecții ajunge la suma de 40 de milioane de lire sterline (sau 45,2 milioane de euro).

Cumpărând orice îi place, Rodger a construit ceea ce el numește cea mai mare colecție de mașini din Marea Britanie, scrie autocar.co.uk. Colecția este numită Studio 434 și nu este disponibilă spre vizionare publicului.

A doua mașină a colecției a aparținut tatălui lui Dudding

În 1952, tatăl lui Dudding a comandat un Morris Minor, o altă mașină care se află în colecția britanicului. Morris Minor erau mașini economice de familie, produse între 1948 și 1972.

„Ceea ce mulți oameni nu realizează acum este că pe atunci, când comandai o mașină, timpul de livrare era de patru ani. Atunci când îți cumpărai o mașină nouă erai obligat prin lege să o păstrezi pentru patru ani”, a spus Dudding despre Morris-ul pe care îl deține și astăzi.

Datorită faptului că tatăl său venea în weekend acasă și dispunea de transport cu șofer, Morris-ul, a doua mașină a colecției, „nu a stat mai mult de trei ori în ploaie”. Mașina a fost bine întreținută chiar de Dudding în perioada în care aparținea familiei acestuia, pentru ca mai apoi britanicul să o ia în colecția sa.

Cumpără mașini după bunul plac

Întrebat care este criteriul după care alege mașinile care îi intră în colecție, Dudding a afirmat că nu este unul dintre acei colecționari care se axează doar pe un model.

„Nu am niciun alt criteriu în afară de finanțe”, a răspuns Dudding. „Dacă mă duc la o licitație și văd ceva extraordinar care îmi place și îmi pot permite, atunci cumpăr.”

Cronologic, colecția se întinde din 1904, an din care provine cea mai veche mașină, și până la un model de Rolls-Royce Wraith concesionat în 2018 de văduva lui George Martin.

Mașini de poveste: Audi-ul care a aparținut Prințesei Diana se află în posesia lui Dudding

Dudding nu are doar mașini în garajul său construit special pentru a găzdui majoritatea colecției, ci și povești. În rândul celor 400 de mașini se află și mașina Audi care a aparținut Dianei, Prințesa de Wales, și un Aston Martin Lagonda deținut de Dodi Fayed, victimă a aceluiași accident în care a murit Prințesa de Wales în 1997.

Pe lângă acestea, mai pot fi găsite un Vulcan din 1911, 24 de variante ale Aston Martin Lagonda, un Alfa Romeo Spider din 1989, un Renault Dauphine din 1962, un Trabant 601S, dar și un Volkswagen Beetle Delux din 1957.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - AutoExpress


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide